
تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در ترکیه
تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) و دکترا (PhD) در ترکیه
روال پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای ترکیه از طریق آزمون سراسری نمی باشد و هر دانشگاه جداگانه امتحان ورودی دارد. دانشگاه ها در طول سال 2 بار (اردیبهشت ماه و آبان ماه) ظرفیت پذیرش رشته ها را اعلام می کنند و دانشجویان می توانند در رشته مورد نظر خود ثبت نام و در آزمون مربوطه شرکت کنند. طول تحصیل مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های ترکیه 2 سال و مقطع دکترا 4 سال به طول می انجامد. نصف دوره تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی گذراندن واحدهای درسی و نصف دیگر دوره صرف پژوهش و تحقیق روی پایان نامه خواهد بود.
آزمون آلس چیست؟
برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی(ارشد و دکترا)، شرکت در آزمون آلس الزامی است.
گفتیم که دانشگاهها در مقاطع تحصیلات تکمیلی، به صورت جداگانه مدارک دانشجویان را دریافت و پس از برگزاری آزمون داخلی آلس اقدام به پذیرش دانشجو مینمایند.آلس یکی از شروط دانشگاه هاست که میتوان به جای آن GRE را ارائه کرد که معادل انگلیسی آزمون آلس است. زبان تدریس در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا، ترکی یا انگلیسی میباشد.
جهت اطلاع از دوره های تخصصی آزمون آلس در محل موسسه در استانبول و مشاوره با در ارتباط باشید.

تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در ترکیه
– متقاضیان ورود به دوره های کارشناسی ارشد و دکترا باید مدارک زیر را آماده نمایند:
۱) نمره آزمون ALES و اخذ امتیاز آن(یا Gre)
۲) شرکت در آزمونهای زبان و قبولی و اخذ مدرک آن (با توجه به زبان تحصیل مدرک زبان ترکی یا انگلیسی ارائه میشود)
۳) شرکت در مصاحبه تخصصی
– آزمون ALES، سالی دوبار توسط مرکز گزینش و جابجایی دانشجوی ترکیه (ÖSYM) در ماههای May (اواخر اردیبهشت) و December (اوایل آذر) در ترکیه برگزار میشود. این آزمون یک امتحان استعدادسنجی شامل ۲ بخش Sayisal و Sözel است و هدف از آن، سنجش توانایی متقاضیان در زمینههای کلامی، و تفکر منطقی میباشد که بر میزان موفقیت آنان در طی تحصیلات تکمیلی می تواند تاثیر گذار باشد. بدین ترتیب، سوالات این آزمون در جهت سنجش میزان معلومات افراد در رشته تحصیلی تخصصی آنها نمیباشد. سؤالات به گونهای طراحی می شوند که فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی قادر به پاسخ گویی به آنها باشند.سوالات آزمون ALES به زبان ترکی بوده و مواد درسی آن عبارتند از:
مهارت های ریاضی و هوش شامل ۵۰ سوال از Sayısal Bölüm 1 و ۵۰ سوال از Sayısal Bölüm 2
مهارت های استدلال منطقی و درک مطلب زبان ترکی شامل ۵۰ سوال از Sözel Bölüm 1 و ۵۰ سوال از Sözel Bölüm 2
حداقل امتیاز برای آلس ۵۵ الی۶۰ برای رشته های مهندسی و فقط از بخش ریاضی فیزیک وهوش( Sayisal) می باشد.
و برای غیر مهندسی از بخش ریاضی نیز حداقل ۵۵ میباشد. بدیهی است نمرات بالاتر شانس بالاتری در قبولی دارند.
– دانشجویان سال آخر کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و نیز فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میتوانند در آزمون ALES شرکت نمایند. نتایج آزمون ALES از تاریخ برگزاری آزمون به مدت سه سال اعتبار دارند.
جهت ثبت نام و مشاوره با کارشناسان تحصیلی باما در ارتباط باشید.

مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش مقاطع فوق لیسانس و دکتری دانشگاه های ترکیه:
۱- مدرک دوره کارشناسی و ریز نمرات همراه با ترجمه رسمی
۲- رزومه تحصیلی
۳- انگیزه نامه تحصیلی
۴- کارنامه آزمون ALES یا GRE
۵- مدرک زبان انگلیسی:یکی از مدارکب ینالمللی زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS و …و یاشرکت درآزمونهای زبان انگلیسی که همه ساله در ترکیه توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM) برگزار میگردد و دریافت مدرک آن.
شایان ذکر است در بعضی از دانشگاه های ترکیه در تعدادی از رشته های تحصیلی و در شرایط خاص در مقطع کارشناسی ارشد مدرک زبان الزامی نیست.
۶- شرکت در آزمون TÖMER و اخذ دیپلم زبان ترکی TÖMER برای دانشگاه هایی که به زبان ترکی تدریس می کنند. این آزمون در برخی از دانشگاههای ترکیه به صورت هفتگی یا روزانه برگزار می شود.
موسسه آباد مهاجر دانش نمایندگی برگزاری آزمون تومر را در تهران دارد. علاقمندان میتوانند ضمن شرکت در کلاسهای آمادگی تومر در موسسه، آزمون تومر را نیز در محل موسسه شرکت نمایند.
۷- دو عدد توصیه نامه
جهت کسب اطلاعات شرایط تحصیل در ترکیه می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.