حتما بخوانید:
تومر یا Tomer به معنای آموزش زبان ترکی است. آزمون تومر یکی از معروفترین و مهمترین آزمونهای زبان ترکی است. درواقع یکی از پیششرط ورود به بسیاری از دانشگاههای ترکیه، مخصوصا دانشگاههای ترک زبان این کشور، نمره قبولی در آزمون تومر است. این آزمون به دانشگاه آنکارا وابسته است و تومر این دانشگاه بهنوعی رسمیترین مرکز آموزش زبان ترکیه است. آزمون تومر ( آزمون TOMER ) در سال های اخیر به یکی از الزامات ورود به دانشگاه های ترکیه تبدیل شده است. یعنی افرادی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند به خصوص تحصیل به زبان ترکی، ناگزیر هستند که در این آزمون شرکت کنند. حال این سوال پیش می آید که آزمون تومر چیست؟ در این مقاله سعی شده است همه چیز در مورد آزمون تومر توضیح داده شود.
کلمه تومر را می توان مخفف عبارت Türkçe Öğretim Merkezi را دانست که یه معنی آموزش زبان ترکی می باشد. همان طور که از نام آن مشخص می باشد آزمون TOMER به زبان ترکی برگزار می شود. البته لازم به ذکر است در صورتی که فرد بخواهد در دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه تحصیل کند می بایستی به جای آزمون تومر آزمون تافل را شرکت کند. هدف از این آزمون مشخص شدن سطح زبان ترکی استانبولی متقاضیان تحصیل در ترکیه می باشد. این آزمون توسط UTS که مخفف عبارت Uzaktan Turkce Sinavi می باشد که این آزمون زیر نظر دانشگاه آنکارا ( http://tomer.ankara.edu.tr ) برگزار می شود.
آزمون تومر Tomer چیست؟
آزمون تومر معیار سنجش مهارت های زبان ترکی متقاضیان ورود به دانشگاه های ترکیه می باشد. به زبان ساده این آزمون و مدرک آن، چیزی مشابه آیلتس و تافل است با این تفاوت که صرفا برای ترکیه به دردتان خواهد خورد. برای کار و تحصیل شما به این مدرک نیاز خواهید داشت. این آزمون زیر نظر دانشگاه آنکارا و هر هفته در این کشور برگزار می گردد. هزینه ثبت نام در این آزمون 100 یورو می باشد. حداقل نمره ورود به دانشگاه ها در آزمون تومر 60 می باشد. در این آزمون شما به 100 سوال در 240 دقیقه باید پاسخ گویید. نتایج آزمون بین 10 الی 15 روز بعد از آزمون اعلام می شود.
انواع آزمون Tomer
به طور کلی آزمون تومر در دو نوع برگزار شده و قابل دسترسی می باشد:
دیپلم تومر (Diploma)
به شما کد بینالمللی و اعتبار دائمی میدهد. به این شکل که شما نیازی نیست تا این مدرک و نمره خودتان را مجددا تمدید کنید و یک بار امتحان و قبولی در آن کفایت میکند.
گواهی نامه (Sertifika)
همانند دیپلما دارای کد بینالمللی است ولی اعتبار این مدرک دو ساله است. این آزمون دو سطح دارد. مقدماتی یا TEMEL، متوسطه یا ORTA.
انواع دیپلم تومر
Elementary Certificate
Intermediate Certificate
Upper Intermediate Certificate
Diploma
در پایان هر کدام از این دوره ها و به دست آوردن نمره نهایی دانشجو می تواند به دوره بالاتر ارتقاء یابد. در این دوره ها شخص باید قادر به پاس کردن هر 4 مهارت اصلی زبان ترکی باشد البته در صورتی که فرد نتواند از پس یکی از این مهارت ها بربیاید باید در آزمون جبرانی آن شرکت نماید اما در صورتی که فرد در بیش از یک دوره رد شود ملزم به تکرار دوباره دوره خواهد بود. در نهایت بعد از سپری شدن تمام دوره ها به فرد دیپلم تومر داده می شود.
گواهی نامه تومر (Sertifika)
در سطور بالا در ارتباط با اینکه آزمون Tomer چیست توضیحات مفصلی داده شد. این نوع از آزمون که برای تحصیل در ترکیه و مهاجرت به ترکیه استفاده می شود. انواع این آزمون بین 6 ماه الی 2 سال اعتبار دارد و در دو سطح برگزار می شود. این دو سطح عبارت است از سطح مقدماتی که دارای 6 ماه اعتبار می باشد و متقاضیان در این آزمون حداقل باید موفق به اخذ نمره B2 شوند تا قادر به اخذ گواهی نامه مقدماتی شوند. با کسب این رتبه گواهینامه تومر برای شخص 2 سال اعتبار خواهد داشت. این در حالی است که برای به دست آوردن گواهی نامه متوسط شخص باید بتواند رتبه B1 را کسب کند.
این آزمون در بخش سرتیفیکا شما را از سطح A1 تا C2 طبقهبندی میکند. اینها حداقل نمرهای که شما برای ورود به یک دانشگاه نیاز دارید را مشخص میکنند و شما با آن میتوانید برای دانشگاه موردنظر اقدام کنید و درخواست بفرستید.
برای تحصیل در رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی، اغلب سطح C موردنیاز است ولی برای تحصیل در رشتههای مهندسی سطح B کفایت میکند. همچنین برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه و ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری داشتن حداقل سطح B2 الزامی است.
سطوح آزمون تومر Tomer چیست؟
آزمون تومر دارای 6 سطح از A1 الی C1 می باشد. که در زیر سعی شده است به اختصار به آنها اشاره شود:
سطح A1: در این سطح توانایی داوطلب در پاسخ گویی به سوالات ساده با پاسخ های بسیار ساده سنجیده می شود.
سطح A2: در این سطح دانش ابتدایی زبان مورد ارزیابی قرار گرفته می شود. در این سطح شخص باید بتواند به مباحث قابل پیش بینی پاسخ دهی داشته باشد. نمرات فرد در این سطح مابین 50 الی 59 می باشد.
سطح B1: در این سطح شخص باید دارای دانش متوسطی از زبان ترکی باشد که بر اساس آن بتواند کارهای شخصی خود را انجام دهد و یا بتواند در شرایط غیر معمول و غیر منتظره از پس کارهای خود بربیاید. نمره این قسمت مابین 60 الی 65 می باشد.
سطح B2: در این سطح فرد دارای دانش خوب و معقولی از زبان ترکی باید باشند به صورتی که قادر به درک و فهم طیف بی شماری از مسایل باشد. نمره این سطح مابین 66 الی 70 می باشد.
سطح C1: در این سطح فرد باید دارای دانش بسیار خوبی از مسایل باشد. مسایل و مباحث غیر قابل پیش بینی را فرد باید بتواند مدیریت کند. نمره این سطح مابین 71 الی 100 می باشد.
سطح C2: این سطح بالاترین سطح در زبان ترکی می باشد به صورتی که فرد می تواند در حد و اندازه زبان مادری با زبان ترکی آشنایی داشته باشد.
نکته مهم: لازم است بدانید به متقاضیانی که مجموع نمرات آنها کمتر از 50 باشد مدرک تومر اعطاء نمی شود. همچنین به شما پیشنهاد می شود برای آشنایی با این آزمون در آزمون آزمایشی تومر شرکت داشته باشید.
حیطه مهارت های آزمون تومر
آزمون زبان ترکی استانبولی در حیطه مهارت های که در قسمت زیر تعیین شده است برگزار می شود: 1- درک مطلب 2- خواندن 3- مکالمه 4- نوشتار بخش های آزمون تومر حیطه مهارت های آزمون تومر دارای شش بخش می باشد که متقاضیان موظف هستند در هر شش مورد نمرات متوسط را به دست بیاورند. به بخش های ازمون تومر در زیر اشاره شده است:
Spoken
Reading
Structure
Listening
Writing
Spoken Production
Interaction
منابع آزمون تومر Tomer چیست؟
برای این آزمون منابع مختلفی در نظر گرفته شده است ولی مهمترین منابع آزمون TÖMER را می توان به شرح زیر برای متقاضیان در نظر گرفت:
مجموعه کتاب های HiTiT که به راحتی در ایران نیز قابل دسترسی می باشند. این کتاب ها به طور اخص برای متقاضیان آزمون Tomer نگاشته شده اند. در واقع این منبع را می توان مهم ترین کتاب های آزمون TOMER دانست. البته آن چیزی که درباره آزمون تومر باید در نظر داشته باشید این نکته است که شما به چه هدفی به دنبال شرکت در این آزمون هستید مثلا آیا برای ثبت نام مدرسه نیاز به این آزمون دارید و یا ویزای کار و … .
مجموعه کتاب های TÖMER که مرجع آنها فارسی می باشد و به راحتی قابل دسترسی می باشند.در انتهای این کتاب ها شما به نمونه سوالات آزمون تومر دسترسی خواهید داشت.
در این میان می توانید از فرهنگ های لغات زبان ترکی نیز استفاده نمایید. مهم ترین این لغت نامه ها Büyük Türkçe Sözlük می باشد.
کتاب های گرامر برای انواع آزمون تومر می تواند به متقاضیان کمک کند.
کتاب HiTiT که به طور خاص برای آمادگی در آزمون TOMER تالیف و نگاشته شده است.
نمرات آزمون
حداقل نمره در هر بخش 10 و حداکثر 25 می باشد که در نهایت نمره کامل در این آزمون 100 خواهد بود. بخش درک مطلب و خواندن 25 نمره را به خود اختصاص داده است. در این میان بخش مکالمه 15 نمره و بخش توضیح شفاهی دارای 10 نمره می باشد. توضیح کتبی نیز دارای 25 نمره می باشد. که در مجموع 100 نمرع خواهد بود.
مرجع برگزاری آزمون تومر Tomer چیست؟
مرجع اصلی برگزار کننده آزمون TÖMER دانشگاه آنکارا می باشد. تمامی موارد مربوط به آزمون نامبرده به واسطه این دانشگاه در سراسر دنیا انجام می شود. دانشگاه آنکارا با هدف گسترش زبان ترکی در سراسر دنیا اقدام به ایجاد نمایندگی هایی برای توسعه زبان ترکی شده است. مثلا در ایران بخش فرهنگی سفارت ترکیه (مرکز یونس امره) که در خیابان جردن واقع شده است متولی دوره های دیپلم تومر می باشد.
محل برگزاری آزمون TOMER
آزمون Tomer در ترکیه و در بیشتر شهرها هر ساله برگزار می شود البته در این میان شرکت کنندگان آزمون Tomer در استانبول بیشتر هستند زیرا به طور متوسط هر هفته در استانبول در حال برگزاری می باشد تا متقاضیان کار در ترکیه، اخذ شهروندی ترکیه، اقامت یکساله ترکیه به راحتی بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. البته ثبت نام آزمون TÖMER در ایران نیز انجام می شود و متقاضیان در ایران ترجیح می دهند در آزمون TÖMER در تهران شرکت داشته باشند. در نظر داشته باشید که برای ثبت نام در آزمون تومر شما نیازی به اخذ ویزای ترکیه نخواهید داشت بلکه به راحتی می توانید حتی با داشتن ویزای توریستی در این آزمون در ترکیه شرکت داشته باشید همچنین با داشتن مدارک می توانید در آزمون Tomer در ایران نیز ثبت نام خود را انجام دهید و مدرک تومر خود را دریافت کنید. این امر در مورد آزمون SAT هم صادق است زیرا که بسیاری از متقاضیان ترجیح می دهند در آزمون اس ای تی در ترکیه شرکت کنند. برای شرکت در این آزمون هم شما نیازی به اخذ ویزای جدا نخواهید داشت ولی دقت کنید که این آزمون در ترکیه در سال پنج بار برگزار می شود.
آزمون آزمایشی
بر اساس تمهیدات دانشگاه آنکارا، هر شخصی در هر جای دنیا باشد به راحتی به این آزمون دسترسی خواهد داشت. همچنین آزمون آزمایشی تومر در فاصله یک تا دو روز قبل از آزمون اصلی به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. بعد از ثبت نام و پرداخت هزینه شرکت در آزمون TOMER به شما رمزی داده می شود که با استفاده از آن شما می توانید به پروفایل خود در UTS وارد شوید و در این آزمون آزمایشی شرکت کنید. نتایج آزمون تومر بین 3 الی 10 روز کاری اعلام می شود.
مدارک لازم جهت ثبت نام در این آزمون
چگونه در آزمون TOMER شرکت کنیم؟ برای شرکت در این آزمون چه مدارکی را لازم داریم؟ برای شرکت در این آزمون شما باید مدارک زیر را آماده کنید:
- دو قطعه عکس رنگی
- پاسپورت
- در صورت نداشتن پاسپورت، ترجمه ترکی شناسنامه
- پرداخت هزینه آزمون تومر
هزینه شرکت در آزمون تومر
قیمت آزمون TOMER با توجه به مرجع برگزار کننده آن می تواند متفاوت باشد. برای شرکت در این آزمون و برای دریافت دیپلم TÖMER حدود ۱۵۰ یورو هزینه خواهید داشت. هزینه شرکت این آزمون از نوع سرتیفیکای آن حدود 100 یورو می باشد.
جهت کسب اطلاعات شرایط تحصیل در ترکیه می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.