تحصیل در ترکیه ، اعزام دانشجو به ترکیه و شرایط بورسیه تحصیل در دانشگاههای ترکیه برای سال 2021 در این مقاله مورد تحلیل و بررسی و ارزیابی علمی قرار می گیرد.
قبل از بررسی شرایط تحصیل در ترکیه، ضرورت دارد توضیحی مختصر در مورد کشور ترکیه ارائه شود: ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در شمال غرب آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقهٔ بالکان (منطقهای در جنوب شرق اروپا) قرار دارد.
ترکیه در شرق با کشورهای ایران، نخجوان، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است.
پهناوری ترکیه تقریبا نصف ایران است. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتاً پرباران است. شکل این کشور مانند یک مستطیل است که از سوی شرق و غرب امتداد یافتهاست. ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حسّاسترین مناطق جهان، دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است و گذرگاه شمال غرب آسیا و اروپا بهشمار میآید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند. ترکیه از آب و هوای خوب و جلگهای برخوردار است و مکانهای جالب و دیدنی دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به این کشور مسافرت میکنند.
جمعیت کشور ترکیه حدود ۸۴ میلیون نفر میباشد. حکومت ترکیه لائیک است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام پایبند هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور تعطیل رسمی است. ترکیب نژادی در ترکیه حدود ۷۰٪-۷۵٪ درصد مردم ترک، ۱۸٪ درصد کرد و ۷٪-۱۲٪ را سایر اقوام تشکیل میدهند.
زبان رسمی ترکیه، ترکی (استانبولی) است که در گذشته با خط عربی (عثمانی) نوشته میشد و پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، و تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاتورک در سال ۱۹۲۳ با خط لاتین نوشته میشود.
پایتخت این کشور آنکارا بوده و بزرگترین شهرهای ترکیه به ترتیب: استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا، آدانا، قاضیان تپ، آنتالیا، قونیه و قیصریه هستند.
فرم زیر رو پر کنید تا با شما تماس بگیریم و در مورد فرصت طلایی تحصیل در ترکیه راهنمایی کنیم:
استانداردهای آموزشی بالا
مدارک معتبر بینالمللی
فرصت تحصیلی مقرون به صرفه
مهماننوازی و روابط دوستانه
از مهمترین مزایای ادامه تحصیل در ترکیه، هزینه های پایین تحصیل می باشد. هزینه های تحصیل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاه های دولتی ترکیه حداکثر 2000 دلار در سال می باشد که در مقایسه با سایر کشورها بسیار مناسب و به صرفه می باشد.
هزینه تحصیل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاههای خصوصی ترکیه نسبتا بالا و بین 10000 تا 25000 دلار در سال می باشد. البته در تعدادی از این دانشگاهها امکان اخذ بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد که در این خصوص با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید.
دانشگاههای ترکیه طی سالیان گذشته به طرز چشم گیری هم از لحاظ کیفیت آموزشی و هم گستردگی سرزمینی توسعه یافته اند. دانشجویان خارجی امکان انتخاب بسیار بالایی برای ادامه تحصیل در ترکیه برخوردارند. کیفیت سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه در رتبه بندی های بین المللی منعکس شده است.
بر اساس رتبه بندی های The Times Higher Education BRICS و Emerging Economies 2014، چندین دانشگاه ترکیه در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر قرار دارند که از میان آنها سه دانشگاه در لیست ۱۰ دانشگاه برتر بوده است. ضمناً در رتبه بندی (QS) بریتانیا، ۹ دانشگاه ترکیه در میان ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان و ۱۹ دانشگاه ترکیه در رتبه بندی موسسه انفورماتیک METU در لیست ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند.
سطح آموزش در دانشگاه های ترکیه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و منطبق بر سیستم آموزشی اروپا است. زبان تحصیل دانشگاه های زیادی انگلیسی است و تعداد این دانشگاهها رو به افزایش است.
ترکیه از سال ۲۰۰۱ بخشی از Bologna Process و همچنین عضو بسیاری از پیمان های بین المللی است. بر این اساس دانشجویان دانشگاههای ترکیه می توانند تحصیلات خود را در دیگر کشورها بر مبنای (ECTS) (سیستم اروپایی انتقال اعتبار) ادامه دهند و همچنین مدرک خود را از سایر کشورها اخذ نمایند.
دانشگاههای ترکیه حداقل با یک دانشگاه دیگر معتبر اروپایی یا آمریکایی توافقنامه تبادل دانشجو دارند. تقریبا همه دانشگاههای ترکیه با حضور در برنامه تبادل دانشجو موافقت نموده اند. دانشگاههای ترکیه در برنامه اراسموس (Erasmus) در مقامهای بالایی نسبت به دانشگاههای اروپایی قرار دارند.
اراسموس موندوس Erasmus Mundus یک برنامه مشترک همکاری و انتقال دانشجو در اتحادیه اروپا است که از سال 2003 با هدف ارتقای سطح علمی دانشگاههای اروپا و ایجاد تعامل بین مردم و فرهنگ های مختلف از طریق همکاری و مشارکت کشورهای اروپایی با کشورهای غیر اروپایی در زمینه تحصیلات عالی و بهینه سازی شرایط منابع انسانی و بازار کار جوامع اروپایی، کار خود را شروع کرد.
دانشگاه های این کشور امکانات آموزشی, رفاهی, کتابخانه ای, آزمایشگاهی و بسیاری از امکانات را در سطح بسیار بالایی برای دانشجویان مختلف ارائه می نمایند.
خوابگاه های دانشجویی در دانشگاههای ترکیه هزینه بسیار پایینی دارد. امکان داشتن یکی از اعضای خانواده به عنوان همراه در طول تحصیل، نگرانی خیلی از خانواده ها را برطرف نموده است.
یکی دیگر از مزایای تحصیل در ترکیه این است که هزینه اقامت ترکیه شباهت بسیاری به ایران دارد. به خصوص هزینه های خوراک و پوشاک. تنها تفاوت هزینه زندگی , حمل و نقل است که این هزینه ها درکشور ترکیه بالاتر از ایران است. اما دانشجویان از تخفیفاتی تا 50% برای استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی استفاده میکنند. هزینه های درمانی دانشجویان نیز با استفاده از بیمه دانشجویی رایگان است. هزینه های زندگی متوسط دانشجویی در کشور ترکیه حدود 500 دلار است. دانشجویان به صورت رسمی و قانونی اجازه کار ندارند.
تحصیل در ترکیه با دانشگاه های معتبر در سطح جهانی با هزینه های مناسب و امکاناتی عالی هدف تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان می باشد. اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه بسیار بالا بوده و عمده دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های معتبر دنیا ارتباط علمی دارند. ترکیه کشوری زیبا است که بخشی از آن در قاره اروپا و بخشی در قاره آسیا قرار دارد. بخش عمده آن در آسیا و قسمت کوچکی از آن در قاره اروپا قرار دارد. جمعیت کشور ترکیه حدود 80 میلیون نفر است. دین اکثریت مردم این کشور اسلام است و مذهب آنان سنی است.
سیاست این کشور که در آن حکومتی لائیک بر سر کار است، آن است که امکانات مناسب برای تحصیل دانشجویان بین المللی و علاقه مند به تحصیل را در این کشور فراهم کند. با توجه به اعتبار بالای دانشگاه های ترکیه در جهان، متقاضیان تحصیل در این کشور برای ورود با آزمون هایی مواجه می شوند که باید قبل از ورود خود را آماده نمایند.
دانشگاههای ترکیه دارای امکانات عالی، دارای فضای آموزشی مناسب، کتابخانه هاای بزرگ و مجهز، آزمایشگاههای به روز،زمینهای ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره هستند. دانشگاه های ترکیه معمولا در خصوص خوابگاه به دانشجویان تعهدی نمی دهند ولی امکانات خوابگاهی طی سالیان گذشته افزایش پیدا کرده و عمدتا دانشجویان خارجی از خوابگاههای مجهزی برخوردار بوده اند. دانشجویان در دوره تحصیل خود در دانشگاه های ترکیه بیمه درمانی دارند و تسهیلات درمانی آنها رایگان می باشد.
برای ورود به کشور ترکیه نیازی به ویزا نیست و افراد پس از ثبت نام در دانشگاه ویزای تحصیلی دریافت می نمایند.
تحصیل در ترکیه با دانشگاه های معتبر در سطح جهانی با هزینه های مناسب و امکاناتی عالی هدف تعداد زیادی از هموطنان عزیزمان می باشد. اعتبار علمی دانشگاه های ترکیه بسیار بالا بوده و عمده دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های معتبر دنیا ارتباط علمی دارند.
ترکیه کشوری زیبا است که بخشی از آن در قاره اروپا و بخشی در قاره آسیا قرار دارد. بخش عمده آن در آسیا و قسمت کوچکی از آن در قاره اروپا قرار دارد. جمعیت کشور ترکیه حدود 80 میلیون نفر است. دین اکثریت مردم این کشور اسلام است و مذهب آنان سنی است.
سیاست این کشور که در آن حکومتی لائیک بر سر کار است، آن است که امکانات مناسب برای تحصیل دانشجویان بین المللی و علاقه مند به تحصیل را در این کشور فراهم کند.
با توجه به اعتبار بالای دانشگاه های ترکیه در جهان، متقاضیان تحصیل در این کشور برای ورود با آزمون هایی مواجه می شوند که باید قبل از ورود خود را آماده نمایند.
دانشگاههای ترکیه دارای امکانات عالی، دارای فضای آموزشی مناسب، کتابخانه هاای بزرگ و مجهز، آزمایشگاههای به روز، زمینهای ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره هستند.
دانشگاه های ترکیه معمولا در خصوص خوابگاه به دانشجویان تعهدی نمی دهند ولی امکانات خوابگاهی طی سالیان گذشته افزایش پیدا کرده و عمدتا دانشجویان خارجی از خوابگاههای مجهزی برخوردار بوده اند. دانشجویان در دوره تحصیل خود در دانشگاه های ترکیه بیمه درمانی دارند و تسهیلات درمانی آنها رایگان می باشد.
هزینه های پوشاک نسبت به ایران کمتر بوده و دانشجویان در استفاده از وسایل نقلیه عمومی از تخفیف 50 درصدی دانشجویی بهره مند هستند. هزینه های تحصیل در ترکیه تفاوت زیادی با ایران ندارد.در واقع هزینه های زندگی همان هزینه های ادامه تحصیل در ترکیه می باشد.
هزینه های تحصیل در دانشگاههای دولتی و خصوصی با هم متفاوت است و دانشجویان ممتاز نیز می توانند از بورسیه و وام های تحصیلی استفاده کنند.
علاقه مندان تحصیل در دانشگاه های ترکیه می توانند با مراجعه به موسسه آباد مهاجر دانش در زمانی کوتاه و کاملاً تضمینی پذیرش دانشگاه های ترکیه و ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت نمایند.
جهت کسب اطلاعات شرایط تحصیل در ترکیه می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.
دانشگاههای کشور ترکیه در سالهای گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بینالمللی کسب کردهاند به طوری که مدارک علمی این دانشگاهها در کلیه کشورهای دنیا معتبر و شناخته شده است.
در رشته پزشکی اکثر دانشگاهها پس از فارغالتحصیلی به دانش آموختگان کارت طبابت بینالمللی اعطا میشود. دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمانها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی را دارند و حتی در برخی دانشگاهها از ترم دوم به بعد میتوان به دانشگاههای آمریکا و اروپا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل شد.
چرا که دانشگاههای ترکیه حداقل با یک دانشگاه دیگر معتبر اروپایی یا آمریکایی توافقنامه تبادل دانشجو دارند. دانشگاههای ترکیه طی سالیان گذشته به طرز چشم گیری هم از لحاظ کیفیت آموزشی و هم کمی توسعه یافته اند.
دانشجویان خارجی امکان انتخاب بسیار بالایی برای تحصیل در ترکیه برخوردارند. کیفیت سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه در رتبه بندی های بین المللی منعکس شده است.
دانشگاههای ترکیه دارای امکانات عالی، دارای فضای آموزشی مناسب، کتابخانه هاای بزرگ و مجهز، آزمایشگاههای به روز، زمینهای ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره هستند.
عناوین مختلف دوره های تحصیل در دانشگاههای ترکیه:
Ön Lisans Diplomasi. 1 شامل دو تا سه سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان است.
Lisans Diplomasi. 2 شامل چهار سال تحصیل و گذراندن حداقل 147 واحد است.
Yuksek Lisans Diplomasi. 3 شامل دو سال تحصیل تمام وقت است.
برای ورود به این دوره داشتن مدرک Lisans Diplomasi الزامی است. این دوره شامل دو نیم سال کلاس درس و دو نیم سال پایان نامه پژوهشی میشود.
Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi. 4 شامل پنج سال تحصیل تمام وقت در رشته دامپزشکی بعد از دیپلم دبیرستان است.
DOKTORA (Ph. D.). 5 شامل سه تا چهار سال تحصیل تمام وقت است.
برای ورود به این دوره داشتن مدرک Yuksek Lisans Diplomasi الزامی است.
این دوره شامل دو تا چهار نیم سال کلاس درس و حداقل 4 نیم سال برای پژوهش است. قبل از شروع پژوهش، دانشجو باید امتحان جامع را با موفقیت بگذراند. نوشتن پایان نامه دوره دکترا و دفاع موفقیتآمیز از پژوهش انجام شده، شرط اعطای مدرک دکتراست.
بیشتر دانشگاههای ترکیه با قبول توافق نامۀ آراسموس با دانشگاههای دیگر کشورها مانند دانشگاههای اروپایی اکسفورد و هاروارد(HARWARD) و ام.آی.تی(MIT) آمریکا به تبادل دانشجویان بین المللی می پردازند و با همکاریهای خوبی که بین این دانشگاهها وجود دارد مدارک فارغ التحصیلی مشترک هم برای دانشجویانی که تحصیل خود را به اتمام رسانده صادر می شود.
در کنار تبادل دانشجو با دانشگاههای دنیا ، انتقال منابع علمی و اساتید معروف از دانشگاههای معتبر دنیا به دانشگاههای ترکیه هم انجام می شود. برنامۀ تحصیلی و مدارک دانشگاههای ترکیه مطابق با استاندارد بولونیا یعنی استاندارد مدارک سراسر اروپا است.
دانشجویانی که در دانشگاههای معروف ترکیه در ترم اول و دوم از رتبه ممتازی برخوردار شوند می توانند به صندلی دانشگاههای معتبر اروپایی ، امریکایی و آسیایی منتقل شوند و این یک جهش علمی به سمت دانشگاههای معروف جهانی است که البته این موقعیت به اعتبار قابل قبول علمی دانشگاههای ترکیه در بین دانشگاههای دنیا هم بر می گردد.
به دانشجویان دانشگاههای ترکیه در دانشگاههای امریکایی ، کانادایی و اروپایی دوبار در سال فرصت مطالعاتی می دهند تا آمادگی و مهارت لازم را اخذ کنند.
از آنجاییکه مراکز علمی ایران هم در زمینه های فنآوری نانو ذرات ، سلول های بنیادی و انرژی های تجدیدپذیر پیشرفت قابل توجهی داشته اند باعث شده تفاهم نامه های زیادی را مقامات ترکیه از نظر فرهنگی ، علمی و پژوهشی با ایران امضاء کنند تا دانشگاههای ترکیه ملزم به همکاری نزدیک با دانشگاههای ایران شوند و حالا این ارتباط و هماهنگی علمی ادامه دارد.
سفیر ترکیه در تهران گفته است ” که علم و فناوری مهم ترین و مطمئن ترین مسیر در پیشرفت هر کشوری است، از طرفی هدف گذاری ما این موضوع است که در قالب روابط برادرانه و دوستانه در حوزه مسائل علمی روابط خود را با ایران افزایش و همچنین ارتقاء بدهیم”.
ارتباط دانشگاههای ترکیه با دانشگاه تبریز در قالب توافق نامه مولانا وجود دارد که براساس این طرح، استادان دانشگاه تبریز سالی سه بار از فرصت مطالعاتی سه دانشگاه ترکیه استفاده می کنند. توافق نامه های پژوهشی دیگری با دانشگاههای ایران منعقد شده که طبق آنها همکاریهای علمی و تحقیقاتی فیمابین صورت می گیرد.
در پایان، سازمان آموزش عالی ترکیه در راستای برنامههای استراتژیک آموزشی خود سعی می کند که با بهترین مراکز علمی و پژوهشی دنیا ارتباط داشته باشد تا بتواند به کیفیت علمی بهتری ارتقاء یابد.
سیستم آموزش عالی ترکیه مطابق استاندارد سیستم آموزشی آمریکا و اروپا است و این موقعیت باعث می شود که به توسعه تکنولوژی و صنعت کشور ترکیه منتهی شود. فارغ التحصیلان دانشگاههای ترکیه از سواد و مهارت خوبی برخوردارند و آمادگی کافی برای ورود به بازار کار داخلی و خارجی دارند.
ارتباط دانشگاههای ترکیه با دانشگاههای دنیا به گونهای است که دانشجویانی که از دانشگاههای پزشکی ممتاز ترکیه چون حاجت تپه و… فارغ التحصیل می شوند کارت بین المللی طبابت دریافت می کنند و می توانند علاوه بر خدمت به جامعه ترکیه در بازار کار کشورهای توسعه یافته اروپایی و امریکایی هم مشغول به کار شوند. با توجه به رتبۀ علمی ممتاز دانشگاههای ترکیه و هزینۀ ارزانتر شهریه و اقامت تحصیلی در ترکیه به نسبت کشورهای دیگر جهان ، شایسته است که خیلی از مهاجران بخصوص ایرانی ها از موقعیت تحصیلی دانشگاههای ترکیه استفاده کنند.
زندگی در خوابگاه یک فرصت عالی برای حضور تمام وقت در محوطه دانشگاه و فعالیت های ورزشی و علمی است. همچنین، راهی مناسب برای دانشجویان بین المللی برای دیدار با دیگر دانشجویان و یافتن دوستان جدید است. خدمات رایگان، خدمات تلفن و…در تمام اتاقها به طور مرتب توسط بسیاری از دانشگاهها ارائه می شود.
خوبگاههای دانشجویی در ترکیه عمدتا در ابتدای ورود دانشجویان مبلغی را به عنوان ودیعه اولیه دریافت می کنند وهمچنین ماهانه مبلغی را نیز به عنوان هزینه اقامت دریافت میکنند.
سپرده ها برای رزرو اتاق در ابتدای هر سال تحصیلی دریافت می شوند و در پایان سال تحصیلی به دانشجو برگردانده می شود. هزینه متوسط اقامت در این خوابگاه بین 30 تا 300 دلار در هر ماه بسته به امکانات آن دانشگاه متفاوت است.
دانشگاه های دولتی(Devlet Universiteleri): سیستم دانشگاهی در ترکیه توسط شورای عالی آموزش (YOK) اداره می شود. ترکیه دارای 104 دانشگاه دولتی و 62 دانشگاه خصوصی است. (در مجموع 166 موسسه آموزش عالی). 5 مورد آن در قبرس شمالی شمالی واقع شده است.
به طور کلی، تحصیلات کارشناسی در دانشگاه های ترکیه 4 سال است. اما برخی رشته ها مثل پزشکی(6 سال)، دندانپزشکی(5 سال)، و دامپزشکی(5 سال) طول میکشند. فارغ التحصیلان دبیرستانهای ترکیه به رشته های تحصیلی مانند پزشکی، حقوق، دندانپزشکی و غیره می روند. بدون پرداخت هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی. این دانشجویان فقط یک هزینه اساسی کوچک را پرداخت می کنند. دانش آموزان باید یک امتحان ورودی دانشگاهی (OSS) برای ورود به دانشگاه را شرکت کنند. فارغ التحصیلان دوره های 4 ساله مدرک لیسانس ارائه می شود.
برنامه های تحصیلات تکمیلی شامل برنامه های کارشناسی ارشد و دکتری هستند که توسط دانشکده ها و انستیتوها در دانشگاه ها هماهنگ شده اند. برنامه های تخصصی پزشکی در داخل دانشکده های پزشکی و بیمارستان های آموزشی متعلق به وزارت بهداشت و موسسه امنیت اجتماعی (SGK) انجام می شود.
دانشگاه خصوصی یا بنیادی یا وقفی(Ozel / Vakif Universiteleri): در ترکیه، موسسات خصوصی در سال 1984 حق ایجاد و توسعه دانشگاه ها را به دست آوردند. آنها با هدف اساسی ایجاد یک مرکز عالی در آموزش عالی و تحقیق تاسیس شدند. دانشگاه های خصوصی ابتکارات فعالتری را برای ایجاد و انتخاب شبکه های آموزش و تحقیق بین المللی و جهانی انتخاب می کنند.
متوسط آموزش در بیشتر دانشگاه های خصوصی انگلیسی است. تقریبا همه آنها یک سال مطالعه انگلیسی را برای کسانی که سطح انگلیسی مناسبی ندارند آموزش میدهند.
دانشگاه های خصوصی هزینه تحصیل را از 6000 تا 20000 دلار در سال دریافت میکنند. اگر چه نهاد های خصوصی کمک مالی قابل توجهی به دانشگاههای خصوصی می کنند؛ بیش از 40 درصد از تمام دانشجویان این دانشگاهها نوعی کمک مالی دریافت می کنند.
قابل توجه افرادی که قصد ادامه تحصیل رشته های غیر پزشکی در دانشگاه های معتبر ترکیه را دارند. آخرین سطح بندی دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 2020 منتشر شد.
اداره کل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان در راستای ماموریت و وظایف خود نسبت به بررسی و اعلام اعتبار دانشگاهها برای سپتامبر 2020 اقدام نموده است و نتایج این اعتبار سنجی در پایگاه اطلاع رسانی این اداره کل به نشانی grad.saorg.ir قابل مشاهده است.
در سال 2019 دانشگاه های 83 کشور بروزرسانی شده بود ولی برای سال 2020، این تعداد به 105 عدد افزایش یافته است.
در مقایسه اعتبار سنجی دانشگاهها در سال 2020 نسبت به 2019سال، تعداد 76 دانشگاه به دانشگاههای ممتاز، تعداد 3 دانشگاه به دانشگاههای خوب و تعداد 50 دانشگاه به لیست دانشگاههای متوسط افزوده شده است.
گفتنی است گزارش آماری دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم ضمن تفاوت با لیست وزارت بهداشت که بصورت کلی ارائه می شود، به تفکیک گروه دانشگاههای الف (ممتاز)، ب (خوب) و ج (متوسط) منتشر می شود.
با بررسیهای کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در نظر گرفتن سه نظام رتبه بندی معتبر بین المللی Times، QS و Shanghai لیست دانشگاههای خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت جهت ورودیهای سال تحصیلی 2021-2020 در رشته های مرتبط با علوم پزشکی اعلام شد. این لیست سالیانه مورد بازبینی و بازنگری قرار میگیرد.
طبق اعلام وزارت بهداشت،و با توجه به مصوبه هفتادمین جلسه شورایعالی برنامه ریزی علوم پزشکی، امکان انتقال دانشجویان به داخل کشور که از ابتدای سال 2019(1397/10/11)تحصیل خود را در یکی از دانشگاههای مورد تایید خارج از کشور آغاز نمودهاند، ممنوع شده است و در صورت اتمام تحصیل این افراد، مدارک صادره طبق ضوابط اعلام شده قابل ارزشیابی خواهد بود.
ضمنا طبق تاکید وزارت بهداشت، کالج های وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نمی باشد.
1- دانشگاه آنکارا (Ankara University)
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر آنکارا قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در یکی از آزمونهای YOS و یا SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
2- دانشگاه آتاتورک (Ataturk university)
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر ارزروم قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در یکی از آزمونهای YOS و یا SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
3- دانشگاه اژه (Ege university)
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر ازمیر قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در آزمون YOS حد نصاب لازم را کسب نمایید.
4- دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe university)
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر آنکارا قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در آزمون SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
5- دانشگاه استانبول (Istanbul University)
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر استانبول قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در آزمون YOS حد نصاب لازم را کسب نمایید.
6- دانشگاه کوچ (Koc University)
این دانشگاه خصوصی بوده و در شهر استانبول قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در آزمون SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
7- دانشگاه سلیمان دمیرل (Suleyman Demirel University) فقط در رشته دندانپزشکی
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر اسپارتا قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در یکی از آزمونهای YOS و یا SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
8- دانشگاه قاضی (Gazi University) فقط در رشته داندانپزشکی
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر آنکارا قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در آزمون SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
9- دانشگاه کاتب چلبی ازمیر (Izmir Katip Celebi University) فقط در رشته داندانپزشکی
این دانشگاه دولتی بوده و در شهر ازمیر قرار دارد. برای تحصیل در این دانشگاه باید در یکی از آزمونهای YOS و یا SAT حد نصاب لازم را کسب نمایید.
دولت کشور ترکیه همه ساله برای جذب دانشجو از سراسر جهان بورسیه های تحصیلی برای تمامی دانشجویان جهان ارائه می کند. بورسیه تحصیلی ترکیه یک فرصت مناسب برای تحصیل رایگان در رشته هایی مثل پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، رشته های مهندسی و علوم پایه و بسیاری دیگر از رشته ها می باشد.
– برای دانشجویان ارشد و دکتری از ۵ فوریه تا ۵ مارس
– برای دانشجویان کارشناسی از ۱۶ آوریل تا ۱۴ می
بورسیه های ارائه شده برای دانشجویان ایرانی در مقاطع مختلف عبارت است از:
– بورسیه Harran Scholarship Program در مقطع کارشناسی فقط برای دانشجویان ایرانی و چند کشور دیگر در رشته های پزشکی، مطالعات اسلامی، زبان و ادبیات ترکی ارائه می شود.
– بورسیه تحصیلی Ali Kuşçu Science and Technology Scholarship در مقطع ارشد و دکتری از تمامی کشورها برای دانشجویان متقاضی تحصیل در رشته علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی ارائه می شود.
– بورسیه تحصیلی İbni Haldun Social Sciences Scholarship در مقطع ارشد و دکتری از تمامی کشورها برای دانشجویان متقاضی تحصیل در رشته های علوم انسانی، مطالعات اسلامی و ادبیات و زبان ترکی ارائه می شود.
– بورسیه Turkish Language Program for Public Officials and Academicians که برای مقامات دولتی و اساتید دانشگاه جهت یادگیری زبان ترکی ارائه می شود. این بورسیه به مدت ۸ ماه در مرکز زبان دانشگاه استانبول به منظور شرکت در کنفرانس ها، سمینارها و مذاکرات برگزار می شود.
– بورسیه Research Scholarships برای دانشجویان دکتری ارائه می شود که از یکی از دانشگاه های ترکیه پذیرش داشته و معیارهای زبان آن را برآورده کرده باشند. این بورسیه به دانشجویان ملیت های مختلف جهان تعلق می گیرد.
– بورسیه Success Scholarship Program برای دانشجویانی که در حال تحصیل با هزینه خود در کشور ترکیه می باشند و هرساله معیارهای پذیرش آن تغییر می کند.
مقدار بورسیه تحصیلی براساس مقطع تحصیلی متفاوت می باشد که در سال ۲۰۱۸ به قرار زیر است:
خوابگاه های دانشجویی: افرادی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه می شوند می توانند در خوابگاه های دانشگاه های دولتی ترکیه به صورت رایگان اسکان پیدا کنند. دانشجویانی که قصد اسکان در اینگونه خوابگاه ها را ندارند، می توانند با هزینه خود در مکان های دیگر ساکن شوند.
تحصیل رایگان در ترکیه: همچنین بورسیه تحصیلی ترکیه شامل تمام هزینه تحصیل می شود و دانشجویان هیچ هزینه ای جهت تحصیل خود در دانشگاه ها پرداخت نمی کنند.
بیمه درمانی رایگان: این بورسیه تحصیلی شامل هزینه بیمه درمانی نیز می شود.
دوره زبان ترکی رایگان: برای دانشجویان بورسیه که مهارتی در زبان ترکیه ای ندارند نیز یک دوره زبان ترکی یک ساله به صورت رایگان ارائه می شود. حتی برای دانشجویانی که رشته های آن ها به زبان های دیگر ارائه می شود، باید دوره زبان ترکی را بگذرانند.
هزینه رفت و برگشت به کشور: این بورسیه همچنین هزینه یک سفر رفت و برگشت از کشور دانشجو به ترکیه را در ابتدا و انتهای تحصیل دانشجو را شامل می شود.
تمامی فارغ التحصیلان و دانشجویان سال آخر مقاطع کارشناسی و ارشد و دانش آموزان سال آخر یا فارغ التحصیل شده می توانند در بورسیه تحصیلی ترکیه شرکت کنند.
شرایط سنی متقاضیان به صورت زیر است:
بورسیه تحصیلی ترکیه برای شهروندهای تمامی کشورها برقرار است و میتوانند با توجه به شرایط خود برای این بورس اقدام کنند.
انتخاب متقاضیان براساس مدارک تحصیلی آن ها و نتیجه مصاحبه انجام می پذیرد. معیارها و شرایط مورد نیاز جهت پذیرش در بورسیه تحصیلی به صورت زیر است:
تمامی دانشجویانی که شرایط پذیرش بورسیه تحصیلی را احراز کرده باشند براساس موفقیت های علمی آن ها به مصاحبه دعوت می شوند.
دعوت به مصاحبه توسط ایمیل و سیستم پذیرش آنلاین به اطلاع دانشجو می رسد.
مصاحبه به صورت حضوری در محل کنسولگری یا سفارت انجام می شود و در کشورهایی که سفارت این کشور وجود ندارد به صورت آنلاین انجام می شود.
دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه فقط از طریق سامانه اینترنتی انجام می پذیرد و هیچ گونه سازمان یا موسسه خصوصی در پذیرش بورسیه تحصیلی ترکیه نقشی ندارد.
همکاران موسسه آباد مهاجر دانش در خصوص نحوه ثبت نام و مدارک مورد نیاز جهت پذیرش بورسیه تحصیلی و نیز پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقاطع مختلف همراه شما می باشند.
جهت کسب اطلاعات شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.
لینک ثبت نام بورس دانشگاههای ترکیه:
معمولا آزمون یوس دانشگاههای ترکیه از اواخر فروردین شروع شده و تا اواسط خرداد طول میکشد. دلیل یکسان نبودن تاریخ اینست که هر دانشگاه، خود اختصاصاً آزمون خود را برگزار میکند و آزمون ملی نیست.
بسته به دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت خواهد بود. برای تحصیل به زبان ترکی، کارنامه تومر و برای ارشد و دکتری تافل و یا yds الزامی است.
بله، با رعایت شرایط لازم امکان پذیر است.
ریاضی، تست هوش و هندسه
بله دانشگاههای ترکیه از اعتبار جهانی بسیار بالایی برخوردار هستند.
بسته به شرایط زندگی هر فرد و همچنین شهرستان محل تحصیل میتواند متفاوت باشد. شهرهای بزرگ هزینه های بیشتری نسبت به شهرهای کوچک دارند. همچنین زندگی در خوابگاه با اجاره منزل متفاوت است. ولی اگر میانگن گرفته شود بطور متوسط در هر ماه حدود 1200 تا 2000 لیر هزینه زندگی خواهد بود.
خیر. دانشجویان در انتخاب پوشش آزاد هستند.
خیر. مصاحبه فقط در مقطع دکتری انجام میشود. سایر مقاطع همچنین رشته های گروه پزشکی مصاحبه ندارند.
بعد از ثبت نام در دانشگاه و دریافت کارت اقامت، این امکان به راحتی مقدور است.
بله. در اغلب دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه، رشته های تحصیلی به انگلیسی هم ارائه میشوند.
بله برای اکثر دانشگاههای دولتی تفاوتا ندارد شما یوس داشته باشید یا sat. برای تعدادی از دانشجوها شرکت در آزمون sat راحتتر است.
بله. موسسه با اکثر دانشگاههای خصوصی ترکیه همکاری و قرارداد دارد. و همچنین امکان معرفی تعدادی از دانشجوهای خود و دریافت بورس از 10 تا 100 درصد را دارد.
تمامی حقوق این وبسایت برای موسسه آباد مهاجر دانش محفوظ میباشد.
سلام و خسته نباشید. آیا امکان کار در حین تحصیل وجود دارد؟
در ترکیه برای دانشجویان بین المللی امکان کار در حین تحصیل وجود دارد. البته در این خصوص محدودیتهایی هم وجود دارد علی الخصوص برای دانشجویان سال اول. برای کار حین تحصیل، شما ملزم به دریافت مجوز کار از دولت ترکیه و دانشگاه خود، در حین تحصیل، هستید. مجوزهای کار دانشجویی توسط وزارت امور داخلی و پلیس مهاجرت ترکیه صادر می شود. البته تعدادی از دانشجویان ایرانی در بسیاری از مشاغل همانند فعالیتهای پژوهشی، تدریس، مترجمی، لیدر تور و … بدون نیاز به اخذ مجوز و عمدتاً بصورت پاره وقت مشغول به فعالیت هستند.
سلام. شرایط اقامت بعد از پایان تحصیل در ترکیه چگونه است؟
سلام. اقامت پس از تحصیل در ترکیه امکان پذیر است و دانشجویانی که در این کشور فارغ التحصیل شوند، در مدت زمان مشخصی باید به دنبال کار بروند تا بتوانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. این مدت زمان می تواند نهایتا تا یک سال ادامه یابد و دانشجو باید بتواند کار مناسب را پیدا کرده و در آن مشغول شود و از طریق آن اقامت خود را دریافت کند. همچنین از روشهایی دیگر همچون خرید ملک، ثبت شرکت و …هم میتوانید اقدام نمایید.
برای تحصیل در ترکیه باید مدرک زبان داشته باشیم؟
سلام. برای تحصیل به زبان ترکی باید مدرک تومر و برای تحصیل به زبان انگلیسی باید مدرک تافل و یا yds داشته باشید. چنانچه مدرک زبان نداشته باشید، میتوانید در آزمون تعیین سطح دانشگاه شرکت کنید. برای اطلاعات بیشتر با شماره های موسسه تماس بگیرید.
سلام. ثبت نام آزمون یوس اینترنتی است؟ و اگر بله، برای ثبت نام چه مدارکی باید ارائه شود؟ ترجمه مدارک در مرحله ثبت نام الزامی است؟
سلام. بله اینترنتی است و برای هر ثبت نام هم میانگین 200 لیر باید پرداخت کنید. این مبلغ در مورد دانشگاههای مختلف متفاوت است. ضمنا مدارک زیر لازم خواهد بود: • اصل و ترجمه دیپلم دبیرستان و ریز نمرات آن • اصل و ترجمه پیش دانشگاهی و ریزنمرات آن •پاسپورت •عکس. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران موسسه تماس بگیرید.
سلام من 38 سال سن دارم. به تازگی مقطع کارشناسی رو در ایران تموم کردم. آیا میشه واسه کارشناسی ارشد ترکیه پذیرش بگیرم؟
سلام دوست عزیز. بله مشکلی نیست. در این خصوص محدودیت سنی وجود ندارد. در مورد نحوه پذیرش ارشد با کارشناسان موسسه تماس بگیرید.
سلام. آیا در دانشگاههای ترکیه امکان تحصیل به انگیسی وجود داره یا فقط ترکی است؟
سلام. بله در اغلب دانشگاههای ترکیه، امکان تحصیل به زبانهای انگلیسی و یا ترکی استانبولی وجود دارد. ضمنا زبان آموزش بعضی از دانشگاهها نیز در برخی از رشته ها، بصورت ترکیبی است. بعنوان مثال 30 درصد انگلیسی و 70 درصد دروس به ترکی استانبولی و یا بالعکس.
سلام و وقتتون بخیر. بدون مدرک زبان میشه ترکیه تحصیل کرد؟
در مقطع کارشناسی و بعضا ارشد میتوان بدون مدرک زبان تحصیل کرد البته مشروط بر اینکه در آزمون زبان دانشگاه قبول شوید.
سلام و خداقوت. به نظرتون چند درصد احتمال داره من از طریق آزمون ورودی برای دانشگاههای دولتی قبول بشم؟ پزشکی میخوام بخونم.
سلام. در مورد درصد قبولی، دقیقا نمیتوان اعلام نظر کرد، ولی قبولی در دانشگاه های دولتی با تلاش و گذراندن دوره های آمادگی مقدور است. هرچند اگر این دانشگاه مورد تایید وزارت بهداشت باشد، به دلیل رقابت زیاد، درصد و میزان قبولی بالا نخواهد بود.