ترکیه تاریخ و فرهنگ جذابی دارد و جاذبه‌های طبیعی بی شمار آن نیز برای توریست‌ها و دانشجویان بین‌المللی جذاب است. این کشور، همواره از نظر غذا، هنر، زبان، تاریخ و لوکیشن بین‌ قاره‌ای، نظر بسیاری از افراد را به خود جذب کرده و با سیستم آموزشی پایدار، مقرون به صرفه و استاندارد خود، با کشورهای برتر جهان رقابت می‌کند. برای همین، تعداد زیادی از افراد تحصیل در ترکیه را به عنوان گزینه‌ای برای پیشرفت و تغییر آینده‌ی خود انتخاب می‌کنند. ما در این مقاله می‌خواهیم راجع به یکی از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی، یعنی حسابداری و تحصیل رشته حسابداری در ترکیه صحبت کنیم. اگر شما نیز به این رشته علاقه مند هستید و می‌خواهید آن را در کشوری دیگر ادامه دهید، این مقاله را بخوانید.

رشته حسابداری چیست

حسابداری رشته‌ای است که در آن راجع به نگهداری سوابق مالی، انجام حسابرسی‌های داخلی و ثبت معاملات مطالعه می‌شود. همچنین ایجاد و گزارش حساب‌کتاب‌ها و مدارک مالی به مدیران، صاحبان شرکت و حسابرسان خارجی، از مواردی است که در رشته حسابداری آموزش داده می‌شود.

حسابداری مدیریتی و حسابداری مالی، دو شاخه اصلی حسابداری هستند. حسابدار مدیریت، معمولا گزارش‌هایی را ایجاد می‌کند که به صورت داخلی توزیع می‌شوند. او برای ایجاد این گزارش‌ها از تقریب‌ها استفاده می‌کند و شرایط مالی آینده را هم پیش‌بینی می‌کند. حسابدار مالی، صورت‌حساب‌های مالی ایجاد می‌کند که به صورت خصوصی و عمومی و داخلی و خارجی (با سهامداران) به اشتراک گذاشته می‌شود. او معمولا داده‌های گذشته و فعالیت‌های مالی را بررسی و تجزیه و تحلیل می‌کند و با اعداد واقعی سروکار دارد.

از جمله دروسی که دانشجویان حسابداری در آن‌ها مهارت به دست می‌آورند می‌توان به سیستم اطلاعات کسب و کار، حقوق بازرگانی، گزارشگری مالی، پول و بانکداری، حقوق تجارت، اقتصاد خرد و کلان، تعهدات حقوقی، تئوری مالیاتی، اخلاق تجارت و …. اشاره کرد.

فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری، می‌توانند به عنوان حسابدار، کارمند حقوق و دستمزد، اقتصاد‌دان، مشاور مالیاتی، مشاور مدیریت، بانکدار، حسابرس، تحلیلگر خزانه، تحلیلگر هزینه، متخصص مبارزه با پولشویی و مدیر ارشد مالی کار کنند.

تحصیل کارشناسی حسابداری در ترکیه

رشته حسابداری، روی امور مالی، اعداد و ساختار یک شرکت تمرکز دارد. شما همچنین نحوه ایجاد ترازنامه، گزارش‌های فصلی، صورت‌حساب‌های مالی سالانه و اعلامیه‌های مربوط به موفقیت مالی را یاد خواهید گرفت. چشم‌انداز شغلی مربوط به این رشته هم متفاوت و گسترده است، چون هر شرکتی به یک متخصص حسابداری نیاز دارد.

ترم یک حسابداری در ترکیه در مقطع کارشناسی، واحدهایی چون حسابداری گروهی، تحلیل هزینه‌ها و تئوری‌های بازار سرمایه تدریس می‌شوند. سپس در ترم‌های بعدی، انجام محاسبات هزینه و عملکرد در پروژه‌های گروهی یا محاسبه جریان‌های نقدی مختلف، آموزش داده می‌شود. علاوه بر این، شرکت در سخنرانی‌هایی برنامه‌ریزی و مدیریت، تئوری‌های مختلف مدیریت حسابداری و تکنیک‌های رشد و بین‌المللی شدن هم، از مواردی است که  طی تحصیل کارشناسی حسابداری در ترکیه یاد خواهید گرفت.

مزایای تحصیل حسابداری در ترکیه

از آنجا که رشته حسابداری اهمیت و تقاضای زیادی دارد، دانشگاه‌های سراسر جهان، از جمله دانشگاه‌های ترکیه توجه ویژه‌ای به آن دارند. چون این رشته تقاضا و محبوبیت زیادی بین دانشجویان بین‌المللی دارد. همچنین ترکیه تحولات چشمگیری داشته که به کمک آن، موسسات و دانشگاه‌های آن، افزایش یافته‌اند و دانشکده‌های حسابداری در این کشور زیادتر شده‌ است. علاوه بر این، دانشجویان بین‌المللی با تحصیل و استفاده از امکانات آموزشی خاص موجود در دانشگاه‌های حسابداری ترکیه، فرصت کار کردن در شرکت‌های خود ترکیه یا سایر شرکت‌های بزرگ جهان را پیدا می‌کنند.

از جمله مزایای تحصیل رشته حسابداری در ترکیه عبارتند از:

  • بهم پیوستن رشته حسابداری با گرایش بازرگانی که فرصت‌های شغلی بسیار بهتری را برای دانشجویان بین‌المللی ایجاد می‌کند.
  • وجود سیستم آموزشی باکیفیت، منابع و تجهیزات مختلف برای دانشجویان حسابداری، تا برای ورود به بازار کار مهارت‌های بالایی داشته باشند.
  • وجود فرصت‌های شغلی بسیار زیاد برای فارغ‌التحصیلان حسابداری در ترکیه
  • ایجاد فرصت‌های آموزشی برای دانشجویان در شرکت‌ها و موسساتی که دانشگاه‌های ترکیه با آن‌ها قرارداد دارند.
  • امکان کار در بخش‌های مختلف مثل امور مالی، اقتصادی، مدیریت بازرگانی، بانکداری و تجارت
  • امکان تحصیل حسابداری در ترکیه به زبان ترکی استانبولی یا انگلیسی
  • امکان پرداخت شهریه‌ی پایین‌تر نسبت به سایر دانشگاه‌های مطرح دنیا
  • دریافت مدارک معتبر حسابداری در سراسر دنیا
  • زندگی مقرون به صرفه دانشجویی
  • امکان اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه برای پوشش کامل هزینه‌ها
  • وجود بهترین کادر آموزشی دانشگاهی و هیئت علمی متخصص برای آموزش حسابداری در ترکیه
  • سیستم‌های آموزشی پیشرفته و به روز

هزینه تحصیل حسابداری در ترکیه

هزینه تحصیل حسابداری در ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای مطرح دنیا، معمولی و مقرون به صرفه محسوب می‌شود. شما برای تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه، معمولا سالانه بین 3000 الی 5000 دلار می‌پردازید. اگر بورسیه تحصیلی ترکیه را نیز دریافت کنید، هزینه‌ها کمتر می‌شود.

تحصیلات تکمیلی حسابداری در ترکیه

شما با تحصیل کارشناسی ارشد یا دکترا حسابداری در ترکیه، شایستگی علمی خود را ارتقاء می‌دهید و مهارت‌های بیشتری را در رشته‌های تخصصی از جمله موارد زیر، به دست می‌آورید.

  • حسابداری و حسابرسی
  • حسابداری دولتی و ملی
  • حسابداری بهای تمام شده
  • سیستم‌های اطلاعات حسابداری
  • حسابداری مالیاتی
  • حسابداری زیست محیطی

فرصت های شغلی در رشته حسابداری

دو نمونه از موقعیت‌های شغلی معمولی در رابطه با رشته حسابداری، کنترل کننده یا حسابدار ترازنامه و دارایی است. همچنین، شما می‌توانید به عنوان حسابرس داخلی یا برای مدیریت پول نقد در ترکیه مشغول به کار شوید. شما همچنین می‌توانید کسب و کار مشاوره خود را راه اندازی کنید یا به عنوان یک متخصص مالیات کار کنید. از سایر تخصص‌های مربوط به حسابداری که در ترکیه موجود است می‌توان به نظارت و تهیه اطلاعات مالی و مالیاتی برای مشاغل/سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی، مشاور مالیاتی مشتریان برای آمادگی برای پرداخت مالیات، بررسی فرم‌های مالیاتی و جمع‌بندی وضعیت مالی فعلی هر مشتری اشاره کرد.

بهترین دانشگاه های ترکیه برای تحصیل حسابداری

1. دانشگاه آلتینباش

دانشگاه آلتینباش یکی از برترین دانشگاه‌های تحقیقاتی جهان است. این دانشگاه با بیش از 120 دانشگاه دیگر در 23 کشور مختلف قرارداد دارد. همچنین با بیش از 50 کسب و کار شناخته شده در اروپا، مشارکت می‌کند. تحصیل رشته حسابداری در دانشگاه آلتینباش ترکیه، گزینه‌ای عاقلانه برای دانشجویانی است که می‌خواهند در دانشگاهی با روابط مستحکم و لینک‌های فراوان درس بخوانند.

2. دانشگاه ایشیک

دانشگاه ایشیک در سال 1996 تاسیس شد و به عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های آموزشی در ترکیه محسوب می‌شود. این دانشگاه دو پردیس مختلف دارد و یکی در بخش اروپایی (مسلک) و دیگری در بخش آسیایی (شیله) است. این دانشگاه نیز یکی از مهم‌ترین موسسات تحقیقاتی ترکیه محسوب می‌شود. تمام رشته‌های تحصیلی در آن نیز به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند و دانشجویان را برای فعالیت به صورت آکادمیک و حرفه‌ای آماده می‌کنند.

3. دانشگاه قاضی

دانشگاه قاضی در آنکارا ترکیه قرار دارد و توسط مصطفی کمال آتاتورک در سال 1926 تاسیس شد. این دانشگاه با هدف آموزش دانشجویانی مناسب برای رهبری و مدیریت جامعه، که به ارزش‌های ملی، معنوی و فرهنگی ترکیه احترام می‌گذارند تاسیس شده است. تحصیل حسابداری در دانشگاه قاضی ترکیه، یکی از عاقلانه‌ترین گزینه‌ها برای دانشجویان بین‌المللی است که به دنبال کار پس از فارغ‌التحصیلی در ترکیه می‌گردند.

4. دانشگاه بیلگی استانبول

دانشگاه بیلگی استانبول از سال 2006 تا 2019 یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های آموزشی جهان را داشت و برای بهبود کیفیت آموزشی، تحقیقات علمی و رقابت در مقایس جهانی فعالیت می‌کرد. تحصیل حسابداری در این دانشگاه با کیفیت آموزشی بالایی برگزار می‌شود و مناسب دانشجویان بین‌المللی است.

5. دانشگاه اوزیگین

یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل حسابداری، دانشگاه اوزیگین است. این دانشگاه موسسه‌ای جدید الساخت و تازه تاسیس در ترکیه است و از MIT و کمبریج، الگوبرداری شده است. دانشگاه اوزیگین با چشم‌انداز فوق‌العاده‌ای بر سیستم آموزشی و محیط یادگیری، فضایی بی‌نظیر را برای تحصیل در رشته‌های چون حقوق، تجارت، علوم اجتماعی، مهندسی، معماری، زبان‌های مدرن، غذا و هنرهای آشپزی، و در نهایت، حسابداری فراهم می‌کند.

6. دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول در سال 1846 تاسیس شد و یکی از اولین دانشگاه‌های ترکیه است. این دانشگاه رشته‌هایی چون نجوم، ریاضیات، علوم، حسابداری و … را ارائه می‌دهد و طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها را دارا است. این دانشگاه سابقه‌ای درخشان و طولانی در آموزش متخصصانی است که به گسترش علم و هنر در کشور، کمک کرده‌اند.

7. دانشگاه مدیپل استانبول

دانشگاه مدیپل با ارائه برنامه درسی جدید و نوآورانه به دانشجویان کمک می‌کند تا مدارک پیشرفته‌ای به دست بیاورند و مناسب کسانی است که قصد دارند علم و فناوری را ارتقاء دهند. این دانشگاه یکی از معتبرترین دانشگاه‌های خصوصی در ترکیه است و در سطح ملی و جهانی، اعتبار بسیار بالایی دارد. پس برای تحصیل حسابداری نیز، گزینه‌ای مناسب است.

8. دانشگاه یدیتپه

دانشگاه یدیتپه در سال 1996 در آتاشهیر استانبول تاسیس شد و رتبه 2972 جهانی بین دانشگاه‌های برتر دنیا را به خود اختصاص داده است. همچنین رتبه‌ی 38 ام در ترکیه را دارا است. این دانشگاه تمام رشته‌ها از جمله حسابداری را به زبان‌های ترکی استانبولی، فرانسوی، انگلیسی و آلمانی ارائه می‌دهد.

9. دانشگاه کوچ

دانشگاه کوچ با یک پردیس خیره کننده، کمک‌های علمی جامع و فراگیر و آزمایشگاه‌های کاملا مجهز، به یکی از بهترین دانشگاه‌ها برای دانشجویان بومی و بین‌المللی تبدیل شده است. این دانشگاه در سال 1992 تاسیس شد و رتبه 13 ترکیه و 1433 جهانی را بین دانشگاه‌های برتر از آن خود کرده است. در این دانشگاه، دوره‌ها فقط به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند و مناسب‌ترین گزینه برای دانشجویان بین‌المللی است.

10. دانشگاه باهچه شهیر

دانشگاه باهچه شهیر دانشجویان را برای احترام به حقوق دیگران، توجه و قدردانی از مردم، مشارکت در تبادل سالم ایده‌ها و … آموزش می‌دهد و یکی از برترین‌های ترکیه برای تحصیل حسابداری محسوب می‌شود.

11. دانشگاه بیکنت

دانشگاه بیکنت در سال 1997 تاسیس شد و با سرعت بالایی بین دانشجویان بومی و بین‌المللی به شهرت رسید. این دانشگاه رتبه 71 ترکیه و 4472 در جهان را از آن خود کرده و برای تحصیل حسابداری، گزینه‌ای مناسب است.

12. دانشگاه کدیر هاس

دانشگاه کدیر هاس در سال 1997 در شهر فاتح تاسیس شد. این دانشگاه موسسه‌ای معتبر و قابل توجه در ترکیه است و شش دانشکده‌ی اصلی دارد که رشته‌های مهندسی، ارتباطات، اقتصاد، هنر، طراحی و حسابداری را آموزش می‌دهند. این دانشگاه وظیفه‌ی نظارت بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را بر عهده دارد و بیش از 50 مدرک آموزشی مجزا را از طریق دانشکده‌های خود، ارائه می‌دهد.

13. دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه حاجت تپه در سال 1967 تاسیس شد و به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های ترکیه محسوب می‌شود. این دانشگاه با 16 دانشکده، 15 موسسه، 4 آموزشگاه حرفه‌ای، 2 کالج، یک هنرستان و 98 مرکز تحقیقاتی، برای توسعه‌ی جامع و ارزش‌های جهانی در زمینه‌ی علم، فناوری و هنر فعالیت می‌کند.

محبوب‌ترین رشته‌های حسابداری در ترکیه

  • مدیریت بازرگانی
  • اقتصاد
  • حسابداری و حسابرسی
  • بانکداری و مالی

تحصیل حسابداری در ترکیه به زبان انگلیسی

اگر بخواهید در یکی از دانشگاه‌های انگلیسی زبان ترکیه درس بخوانید و رشته حسابداری را به زبان انگلیسی و بدون نیاز به یادگیری ترکی استانبولی ادامه دهید، باید مدرکی مبنی بر توانایی و صلاحیت شما در زبان انگلیسی ارائه دهید. آزمون‌هایی چون PTE، CAE، تافل و آیلتس از جمله آزمون‌های استاندارد زبان انگلیسی هستند که توسط دانشگاه‌های ترکیه نیز پذیرفته می‌شوند. به یاد داشته باشید، اگر نمی‌توانید در آزمون انگلیسی شرکت کنید، باید برای یادگیری زبان ترکی استانبولی و شرکت در ازمون مربوط، اقدام نمایید.

رشته‌های مرتبط به حسابداری در ترکیه

برخی از رشته‌های دانشگاهی در ترکیه، به رشته‌ی حسابداری نزدیک هستند و اگر به تحصیل در این رشته علاقه دارید ولی موفق به اخذ پذیرش از آن نشدید، برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، می‌توانید گزینه‌های زیر را نیز انتخاب کنید. هرچه انتخاب‌های شما گسترده‌تر باشد، امکان اپلای ترکیه بیشتر است.

  • مدیریت پروژه
  • مدیریت بازرگانی
  • کارآفرینی
  • امور مالی
  • بازاریابی
  • مدیریت سازمان
  • حسابداری
  • مدیریت دولتی
  • مدیریت منابع انسانی
  • مدیریت زنجیره تامین و تدارکات
  • تجارت کشاورزی
  • حسابرسی
  • هوش تجاری و تجزیه و تحلیل
  • تجارت
  • ارتباطات شرکتی
  • مسئولیت اجتماعی شرکت
  • MBA اجرایی
  • حسابداری حقوقی
  • مدیریت نوآوری
  • تجارت بین‌المللی
  • کارشناسی ارشد در مدیریت بازرگانی (MBA)
  • کارشناسی ارشد مدیریت (MIM)
  • مدیریت خرده فروشی
  • مدیریت ریسک
  • مدیریت استراتژیک
  • مالیات
  • مدیریت فناوری
  • مدیریت حمل و نقل
  • ارتباطات دیجیتال
  • بازاریابی دیجیتال
  • علم اکچوئری

موسسه مهاجر دانش

موسسه مهاجردانش، متشکل از بهترین دانش‌آموختگان و متخصصان دانشگاه‌های ایران، ترکیه و روسیه است. این متخصصان، با تمام دانش و مهارت خود در مهاجرت تحصیلی، به متقاضیان مختلف که تمایل به مهاجرت تحصیلی به روسیه، ترکیه و انگلستان را دارند کمک می‌کند تا به هدف خود، یعنی اخذ پذیرش و اقامت دائم این کشورها دست پیدا کنند. پس اگر می‌خواهید راجع به تحصیل رشته حسابداری در ترکیه اطلاعات بیشتری داشته باشید یا جهت اپلای و پذیرش تحصیلی ترکیه اقدام کنید، حتما با ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)