حتما بخوانید:
شرایط اقامت فارغ التحصیلان دانشگاه های ترکیه شاید یکی از سوالاتی باشد که متقاضیان قبل از این که بخواهند تحصیل در ترکیه را انتخاب کنند با آن مواجه هستند، در این مطلب به این سوال پاسخ میدهیم، با ما همراه باشید.
در سال های اخیر کشور ترکیه را می توان مقصد بسیاری از افرادی دانست که به دنبال تحصیلات با کیفیت بالا به همراه هزینه های پایین هستند. به خصوص که در بسیاری از موارد مزیت های بسیاری را برای دانشجویان خارجی در نظر گرفته اند. از بورس های تحصیلی تا تقسیط شهریه ی دانشگاه های خصوصی ترکیه. این موارد و صدها دلیل دیگر سبب شده است تا ترکیه میزبان مناسبی برای تحصیلات در آموزش عالی باشد.
دانشجویان در دوران تحصیل خود می توانند به راحتی در جای جای ترکیه تردد داشته باشند و از بیمه های درمانی، کارت های تردد با وسایل حمل و نقل عمومی مجانی و … استفاده نمایند. این در حالی است زمانی که اقامت دانشجویی در ترکیه فرد به اتمام رسید شرایط تغییر می کند. اجازه اقامت ترکیه برای فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی دارای شرایط خاص خود می باشد در واقع می توان گفت زمانی که اقامت دانشجویی فرد با پایان تحصیلات به اتمام می رسد فرد می تواند با روش هایی غیر از دانشجویی درخواست اقامت یکساله ترکیه و یا اقامت بلند مدت ترکیه را نماید.
[lwptoc]
فارغ التحصیلان چه زمانی باید برای اجازه اقامت ترکیه اقدام کنند؟
اجازه اقامت ترکیه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی به مانند سایر اتباع کشورهای خارجی می باشد. ۱۰ روز بعد از فارغ التحصیلی افراد زمان دارند که برای سایر انواع اقامت به مانند اقامت کوتاه مدت و یا اخذ مجوز کار در ترکیه اقدام نمایند. و تمام پروسه های مربوط به آن را طی کنند. در غیر این صورت اقامت آنها غیرقانونی خواهد بود.
درخواست اجازه اقامت ترکیه برای فارغ التحصیلان
متقاضیان می توانند برای درخواست مجوز اقامت ترکیه از طریق سایت goc.gov.tr از طریق سیستم رزرواسیون الکترونیکی (e-ikamet) اقدام نمایند.
تمام مدارکی که در سیستم e-ikamet عنوان شده است باید آماده شود و همچنین فرد بایستی نسبت به پر کردن فرم ها اقدام نماید. باید تمام اطلاعات درخواست شده در سیستم رزرواسیون الکترونیکی به صورت کامل تکمیل شود. بعد از پشت سر قرار دادن تمام مراحل به فرد یه زمان قرار ملاقات اعلام می شود.
متقاضی می بایستی با تمام مدارک و مستندات در ساعت دقیق مشخص شده به اداره مهاجرت مراجعه نماید. لازم به ذکر است که در صورت عدم مراجعه و یا مراجعه با تاخیر پرونده شخص از روند بررسی کنار کذاشته می شود. و شخص باید دوباره از طریق اینترنت نسبت به تعیین وقت اقدامات دوباره انجام دهد.
شرایط اخذ اجازه اقامت ترکیه برای فارغ التحصیلان
باید در نظر داشته باشید همان طور که در بالا نیز اشاره شد اجازه اقامت دانشجویی بعد از ۱۰ روز از فارغ التحصیلی کنسل می شود و شخص باید برای اخذ اجازه اقامت ترکیه و یا اجازه کار ترکیه دوباره اقدام نماید. در این روش شخص اول از همه مجاز به درخواست اجازه اقامت کوتاه مدت ترکیه و سپس اجازه اقامت بلند مدت ترکیه می باشد. اجازه اقامت کوتاه مدت معمولا برای بار نخست به مدت یکسال صادر می شود و سپس هر ساله قابل تدید می باشد. بعد از پنج سال و با داشتن شرایط فرد می تواند برای اجازه اقامت بلند مدت و یا اجازه اقامت دایم ترکیه اقدام نماید. در غیر این صورت فرد به صورت غیرقانونی در ترکیه حضور دارد و متخلف محسوب می شود.
اجازه اقامت کوتاه مدت ترکیه
اجازه اقامت کوتاه مدت برای اتباع خارجی که قصد اقامت توریستی در ترکیه، اقامت جهت اهداف تجاری، اقامت جهت خرید املاک و مستغلات و اقامت کاری در ترکیه داده می شود. اقامت کوتاه مدت حداکثر برای دو سال قابل تمدید می باشد. و بعد از آن شخص بایستی برای اقامت بلند مدت اقدام نماید.
اقامت بلند مدت ترکیه
اجازه اقامت بلند مدت به افرادی داده می شود که در طی ۸ سال قبل حداقل به مدت پنج سال در ترکیه اقامت داشته اند. افراد می توانند مدارک مربوط به اجازه اقامت دایم ترکیه را از سایت اداره مهاجرت ترکیه دریافت نمایند.
مدارک لازم اجازه اقامت ترکیه برای فارغ التحصیلان
- فرم درخواست مجوز اقامت؛ برای دریافت این فرم می توانید از سایت اداره مهاجرت ترکیه اقدامات لازم را انجام دهید.
- کپی پاسپورت
- اصل و کپی شناسنامه ترجمه شده
- ۴ قطعه عکس پاسپورت که اخیرا گرفته شده باشد
- نامه تمکن مالی که نشان دهد فرد از پس هزینه های خود و خانواده خودش برمی آید.
- اجاره نامه رسمی منزل و یا سند منزل
- بیمه درمانی برای اتباع خارجی در ترکیه
سرمایه گذاری یا خرید ملک پس از تحصیل در ترکیه
یکی دیگر از روش های اقامت ترکیه پس از تحصیل، سرمایه گذاری و ثبت شرکت بعد از فارغ التحصیلی در این کشور است . مهم ترین بخش برای دریافت مجوز اقامت به این روش اثبات منابع مالی و سرمایه کافی برای سرمایه گذاری در این کشور است .
البته علاوه بر این باید ثابت کند که سرمایه گذاری و کار آفرینی او در این کشور اثرات مثبتی بر اقتصاد ترکیه دارد . میزان سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در این کشور بسته به نوع سرمایه گذای و شرکت مورد نظر متفاوت است .
علاوه بر این ، فارغ التحصیلان تحصیل در خارج از کشور از دانشگاه های ترکیه می توانند با خرید املاک و مستغلات در این کشور برای دریافت مجوز اقامت موقت اقدام کنند . به این منظور از طریق سیستم اقامت الکترونیکی باید مدارک مورد نیاز را در اختیار اداره مهاجرت مربوطه (Göç İdaresi) قرار دهد .
اجازه اقامت کوتاه مدت برای حداکثر دو سال به عنوان یک اصل صادر می شود البته این مجوز اقامت قابل تمدید است . مجوز اقامت در صورت عدم استفاده به مدت شش ماهه نامعتبر می شود.
ازدواج با تبعه ترک حین تحصیل یا پس از آن
دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ترکیه می توانند در صورت ازدواج با یکی از شهروندان این کشور برای دریافت مجوز اقامت از طریق پیوستن به اعضای خانواده اقدام کنند.
در صورتی که ازدواج خارج از ترکیه برگزار شود نماینده کنسول گری ترکیه باید در مراسم ازدواج حضور داشته باشد و ازدواج باید معتبر باشد.
در ابتدا به دانشجو یا فرد فارغ التحصیل دانشگاه ترکیه مجوز اقامت موقت اعطا می شود که بر اساس شرایطی فرد می تواند برای دریافت مجوز اقامت دائم اقدام کند . این شرایط شامل :
- معتبر بودن ازدواج : اگر زوجین در خارج از کشور ازدواج کرده باشند ، ازدواج باید در کشوری که ازدواج کرده اند قانونی باشد .
- زوجین باید در ترکیه با یکدیگر زندگی کنند
- عدم انجام اقداماتی که در هنگام ازدواج مناسب با اتحادیه های خانوادگی نیست ( مانند فحشا، قاچاق زن )
- عدم فعالیت علیه امنیت ملی و امنیت عمومی ترکیه
- گذشت سه سال از زمان ازدواج و تداوم زندگی مشترک
- حضور یک مورد ازدواج سالم طی دوره درخواست شهروندی
پس از درخواست شهروندی، این معیارها از طریق کمیسیون ایجاد شده در بخش اداری امور جمعیت شناختی بررسی و تعیین می شود.
مدت اعتبار مجوز کار در ترکیه
مجوز های کار در ترکیه برای مدت یک سال صادر می شوند اما قابل تمدید هستند . این مجوز ابتدا سه سال صادر می شود و سپس برای شش سال اعتبار دارد . اگر فرد هشت سال ساکن ترکیه باشد و دارای مجوز شغلی برای سال باشد می تواند برای دریافت مجوز کار دائمی اقدام کند .
سرمایه گذاری یا خرید ملک پس از تحصیل در ترکیه
یکی دیگر از روش های اقامت ترکیه پس از تحصیل ، سرمایه گذاری و ثبت شرکت بعد از فارغ التحصیلی در این کشور است . مهم ترین بخش برای دریافت مجوز اقامت به این روش اثبات منابع مالی و سرمایه کافی برای سرمایه گذاری در این کشور است .
البته علاوه بر این باید ثابت کند که سرمایه گذاری و کار آفرینی او در این کشور اثرات مثبتی بر اقتصاد ترکیه دارد . میزان سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در این کشور بسته به نوع سرمایه گذای و شرکت مورد نظر متفاوت است .
علاوه بر این ، فارغ التحصیلان تحصیل در خارج از کشور از دانشگاه های ترکیه می توانند با خرید املاک و مستغلات در این کشور برای دریافت مجوز اقامت موقت اقدام کنند . به این منظور از طریق سیستم اقامت الکترونیکی باید مدارک مورد نیاز را در اختیار اداره مهاجرت مربوطه (Göç İdaresi) قرار دهد .
اجازه اقامت کوتاه مدت برای حداکثر دو سال به عنوان یک اصل صادر می شود البته این مجوز اقامت قابل تمدید است . مجوز اقامت در صورت عدم استفاده به مدت شش ماهه نامعتبر می شود .
میزان سرمایه لازم برای اخذ اقامت ترکیه
برای سرمایه گذاری در ترکیه و اخذ اقامت ترکیه پس از تحصیل مبلغ مشخصی توسط قوانین مهاجرت این کشور تعیین شده است :
- 250.000 دلار برای سرمایه گذاری در خرید املاک(به منظور دریافت شهروندی)
- خرید کمتر از 250.000 دلار املاک (به منظور دریافت کارت اقامت)
- خرید یا ثبت شرکت با سرمایه 500.000 دلار
جهت کسب اطلاعات شرایط تحصیل در ترکیه و شرایط اقامت فارغ التحصیلان دانشگاه های ترکیه می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.