حتما بخوانید:
کارشناسی ارشد در ترکیه یکی از مقاطع تحصیلی پرطرفدار در این کشور می باشد که به زبان ترکی yüksek lisans می نامند. به علت کاهش ارزش ریال نسبت به دلار و یورو امروزه افراد زیادی هستند که برای ادامهتحصیل به کشورهای ارزانی مثل ترکیه فکر میکنند و این کشور رو به دلایل مختلفی از جمله نزدیکی به ایران، بورسیههای متنوع و فوقالعاده، عدم نیاز به مدرک زبان در ابتدای پروسهی مهاجرت تحصیلی و… انتخاب میکنند.
این افراد بهویژه پس از اتمام دورهی کارشناسی، برای ادامهتحصیل و دریافت مدارک بینالمللی از دانشگاههای ترکیه، به این کشور مهاجرت میکنند و با اخذ مدرک کارشناسی ارشد از ترکیه، هم نیمنگاهی به مهاجرت به دیگر کشورهای اروپایی دارند، هم گاها در دانشگاههایی حضور پیدا میکنند که در لیست “برترین دانشگاههای جهان” رتبهای زیر 1000 دارند و با موسسات تراز اول جهان مراودهی علمی دارند.
یکی از مزیتهای تحصیل در ترکیه، نسبت به کشور خودمان این است که آموزش در دانشگاههای کشور ترکیه به زبان انگلیسی و ترکی استانبولی ارائه میشود. وقتی شما از ترکیه مدرک کارشناسی ارشدتان را بگیرید، در هنگام مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکایی با مشکلات بسیار کمتری مواجه خواهید شد؛ بهویژه در مواردی که به زبان انگلیسی تحصیل کرده باشید، با موضوعات تخصصی رشتهی خود به خوبی آشنا شدهاید و برای قویکردن رزومهی خود میتوانید راحتتر مقالات بینالمللی منتشر کنید.
شما اگر خودتان را جای هیئت بررسی رزومههای دانشجویان یک دانشگاه مطرح اروپایی باشید، روی کدام یک از این دو دانشجو سرمایهگذاری میکنید؟
دانشجوی فارغالتحصیل از ترکیه با رزومهی قوی-دانشجویی را انتخاب میکنید که از یک دانشگاه معتبر ترکیهای مثل چانکایا یا حاجت تپه با معدل بالاتر از حد متوسط فارغالتحصیل شده، به زبان انگلیسی تسلط کافی دارد و چندین مقالهی بینالمللی در حوزهی تخصصی خود ارائه کرده است.
دانشجوی فارغالتحصیل از دانشگاهی با اعتبار کم با نمرهی بالا-دانشجویی که از یک دانشگاه آسیایی ناشناخته با معدل خیلی بالا فارغالتحصیل شده، به زبان انگلیسی تسلط ندارد، هیچ مقالهای حتی به صورت مشارکتی در حوزهی تخصصی خود منتشر نکرده.
چرا دانشگاههای مطرح جهان از جمله دانشگاههای ترکیه بهویژه در مقطع کارشناسی دنبال جذب دانشجویان مستعد سراسر جهان هستند؟
انواع روشهای تدریس کارشناسی ارشد در ترکیه و مزایای تحصیل در این کشور
تدریس در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه به دو دستهی کلی پژوهش-محور و کارآموزی-محور تقسیم میشود که دانشجویان میتوانند با توجه به شرایط یادگیری و سلیقهی شخصیشان، شیوهی تدریس را انتخاب کنند. صرف نظر از نوع تدریس و رشته، تقریباً تمام دانشجویان موظف هستند در نیمهی دوم سال دوم تحصیل در مقطع ارشد، از پایاننامهی خود دفاع کنند. البته گاهی اوقات، دانشجو بهجای ارائهی پایاننامه، ملزم به تکمیل یک پروژهی منحصربفرد مربوط به رشتهی تحصیلیاش میشود.
سطح آموزش در ترکیه در حد اروپاست:
وجود دانشگاههای مطرح همراه با اساتید مجرب و آموزشهای استاندارد، از مهمترین دلایلیست که ترکیه سالانه آمار بسیار بالایی را در مهاجرتهای تحصیلی به ثبت میرساند.
مدارک تحصیلی ترکیه از نظر بینالمللی اعتبار بالایی دارند:
لازم به ذکر است که شیوهی پذیرش، تدریس و نمرهدهی دانشگاههای ترکیه شبیه به مراکز آموزشی اروپا پایه گذاری شده است؛ بنابراین مدارک اخذ شده از دانشگاههای ترکیه بینالمللی بوده و در تمامی کشورهای اروپایی قابل قبول هستند.
رزومهی تحصیلی خود را با تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه قوی کنید:
همانطور که پیشتر گفته شد، مدارک آکادمیک دانشگاههای ترکیه بینالمللی بوده و در بسیاری از کشورهای دیگر قابل استفاده است. بهعلت سهولت مهاجرت ایرانیان به ترکیه، دانشجویان ایرانی میتوانند ابتدا مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاههای ترکیه اخذ کنند و سپس برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر اروپایی مهاجرت کنند. این کار سبب سهولت در مهاجرت تحصیلی به کشورهای اروپایی میشود.
کشور ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی هم اعتبار، هزینهی تحصیل پایینتری دارد:
یکی از مهمترین دلایل جذب مهاجران تحصیلی توسط ترکیه، هزینهی کمتر تحصیلات نسبت به کشورهای هم ردهی خود است. با این تفاسیر برای ایرانیانی که قصد مهاجرت دارند، ترکیه انتخاب مناسبتری است نسبت به کشورهای واقع در قارهی اروپا یا آمریکا است. این موضوع به دلیل کاهش شدید ارزش ریال به دلار و یورو و نزدیکی نسبی به لیر ترکیه است.
به علت ارتباط با بازار جهانی، پس از فارغالتحصیلی امکان پیدا کردن شغل وجود دارد:
با توجه به ارتباطات گستردهی ترکیه با بازار بین المللی، مهاجرت به کشور ترکیه، این کشور همواره در بیشتر رشتهها نیاز به نیروی کار دارد؛ بنابراین فرصت شغلی برای افراد با استعداد و خلاق در این کشور کاملاً مهیاست. گفتنی است که دانشجویان بینالمللی در هنگام تحصیل نیز امکان اشتغال دارند.
خدمات درمانی برای دانشجویان دانشگاه دولتی معمولا رایگان است: تحصیل در کشور ترکیه مزایای بسیاری دارد که از آنها میتوان به خدمات مناسب دولت برای دانشجویان مثل بیمه و امکانات درمانی رایگان اشاره کرد. ضمن اینکه در سالهای اخیر، ترکیه جز پیشرفتهترین کشورها در زمینهی بهداشت و درمان داشته است.
معرفی بهترین دانشگاههای ترکیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
مانند بیشتر کشورهای دنیا، در کشور ترکیه هم دانشگاهها به دو دسته کلی خصوصی و دولتی تقسیم میشوند. بدیهیست که به علت امکانات ببیشتر، دانشگاههای خصوصی نسبت به دانشگاههای دولتی و فعالیت مستقل از دولت، این دانشگاهها شهریهی بیشتری از دانشجو دریافت میکنند. ترکیه دارای دهها دانشگاه مطرح با سطح علمی بالاست که همواره در لیست برترین دانشگاههای جهان حضور دارند. در ادامه برخی از دانشگاههای برتر کشور ترکیه در زمینههای مختلف را به شما معرفی خواهیم کرد.
پرونده های موفق مهاجر دانش برای تحصیل در ترکیه
برترین دانشگاه ترکیه برای رشتههای مهندسی، علوم انسانی، اقتصاد و علوم تجربی
دانشگاه کوچ (Koç)
دانشگاه کوچ که در حال حاضر مدتهاست عنوان “بهترین دانشگاه خصوصی ترکیه” را یدک میکشد، در شهر استانبول قرار دارد. این دانشگاه در رنکینگ جهانی در سالهای اخیر رتبههای بسیار خوبی را به نام خود به ثبت رسانده است. دانشگاه کوچ در رتبهبندی جهانی QS 2021، رتبهی ۴۶۵ را در بین برترین دانشگاههای جهات به خود اختصاص داد.
دانشگاه کوچ از این دانشکدهها تشکیل شده است:
- دانشکده حقوق
- دانشکده علوم و مهندسی (GSSE)
- دانشکده پزشکی ( (SOM
- دانشکده پرستاری (GSB)
- دانشکده علوم بهداشت (GSHS)
- دانشکده علوم انسانی و اجتماعی (CSSH)
- دانشکده علوم و اقتصاد اداری (CASE)
در دانشگاه کوچ رشتههای متعددی تدریس میشوند که پرطرفدارترین رشتهها اینها هستند:
- پزشکی
- پرستاری
- زیست سلولیمولکولی و ژنتیکی
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی الکترونیک و الکتریک
- مهندسی صنایع
- مهندسی مکانیک
- مهندسی شیمی
- شیمی/فیزیک/ریاضی
- روانشناسی
- جامعهشناسی
- حقوق/روابط بین الملل
- اقتصاد
- فلسفه
- تاریخ
- باستان شناسی و تاریخ هنر
بهترین دانشگاه مهندسی، علوم پایه و مدیریت در ترکیه
دانشگاه سابانچی (Sabancı)
دانشگاه سابانچی واقع در استانبول، یکی از ایدهآلترین دانشگاههای خصوصی ترکیه جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد است. دانشگاه سابانچی در رنکینگ جهانی میان ۷۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و رتبهی ۱۵ را در میان دانشگاههای برتر ترکیه از آن خود کرده است. در سال ۲۰۲۱ در رتبهبندی جهانی سازمان QS این دانشگاه، رتبهی ۵۰۱- ۵۱۰ را از آن خود کرد.
تدریس در دانشگاه سابانچی به زبان انگلیسی ارائه میشود و رشتههای مختلف در ۳ دانشکدهی زیر تدریس میشوند:
- دانشکده هنر و علوم اجتماعی
- دانشکده علوم طبیعی و مهندسی
- دانشکده مدیریت
در دانشگاه سابانچی رشتههای زیادی تدریس میشوند و شرکت در هر یک از آنها برای دانشجویان واجد شرایط امکانپذیر است. برخی از رشتههای پرطرفداری که در دانشگاه سابانچی تدریس میشود:
- مهندسی و علوم کامپیوتر
- مهندسی برق و الکترونیک
- مهندسی صنایع
- مهندسی الکترومکانیکی
- مهندسی نانو و مواد شناسی
- مهندسی زیست شناسی
- فیزیک
- مدیریت
- مطالعات فرهنگی
- مطالعات بین المللی
- علوم اجتماعی
- علوم سیاسی
- علوم اقتصادی
- علوم ارتباطات
- MBA
بهترین دانشگاه ترکیه برای رشتههای هنری
دانشگاه هنرهای زیبای معمار سینان
این دانشگاه جزو قدیمیترین و معتبرترین دانشگاههای هنر استانبول محسوب میشود. دانشگاه هنرهای زیبای معمار سینان که دانشگاهی دولتیست، رتبهی ۵۰اُم را میان دانشگاههای ترکیه و رتبه ۱۷۰۰اُم را در رنکینگ جهانی داراست. این دانشگاه شامل ۳ دانشکده است که هرکدام رشتههای پیرامون خود را پوشش میدهند:
دانشکده موسیقی:
- موسیقی
- همسرایی در گروه کُر
- اپرا
- پیانو
- گیتار
- آهنگسازی
- موسیقی مذهبی
- موسیقی شناسی
- تربیت صدا
- و …
دانشکده هنرهای زیبا:
- نقاشی
- عکاسی
- مجسمه سازی
- طراحی مد و لباس
- سفالگری
- بازیگری
- انیمیشن
- گرافیک
- طراحی صحنه
- و…
دانشکده تربیت معلم:
- تربیت معلم موسیقی
- تربیت معلم نقاشی
زمان ثبت نام، شروع و پایان ترمهای تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
اعلام ظرفیت و فراخوان برای جذب دانشجوهای مهاجر در ترکیه، دوبار در سال صورت میگیرد. در دورهی کارشناسی ارشد در ترکیه ۲ سال باید بگذارنیدکه هر سال تحصیلی شامل دو ترم میشود. طبق تقویم تحصیلی ترکیه، سال تحصیلی برای دانشجویان معمولاً از اوایل شهریور ماه هرسال آغاز میشود و تا پایان خرداد ماه سال بعد ادامه خواهد داشت (سپتامبر تا ژوئن). البته در ترکیه هم مثل ایران سال تحصیلی بدون وقفه نیست و علاوه بر تعطیلات پایان ترم، تعطیلاتی هم در بین دو ترم در نظر گرفته شده است.
زمان ثبت نام و پذیرش به علت تفاوت دانشگاهها در این زمینه بر اساس خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه، مقطع تحصیلی دانشجو، بومی یا غیر بومی بودن دانشجو، ثبت نام حضوری یا آنلاین و … متغیر است؛ پس نمیتوان اطلاعات دقیقی در رابطه با آن ارائه داد و برای کسب اطلاع از این موضوع بهتر است به وبسایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کنید.
مدارک و شرایط مورد نیاز برای اپلای کارشناسی ارشد در ترکیه
برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه، دانشجو نیاز به شرکت در آزمونهای ورودی دانشگاه منتخبش را ندارد؛ اما پذیرش کارشناسی ارشد در ترکیه، نیازمند مدارک و شرایطیست که در ادامه آنها را ذکر کردهایم.
آزمون ALES مثل آزمون یوس برای مقطع کارشناسی است
برای مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه در مقطع کارشناسی، اولین قدم، شرکت در آزمون YOS دانشگاه مورد نظر بود. آزمون یوس یک تست برای ورود به دانشگاه است و سه بخش اساسی ریاضیات، هندسه و هوش را شامل میشود. این آزمون به دو زبان ترکی استانبولی و انگلیسی برگزار میشود و دو سال اعتبار دارد.
نکته قابل توجه آن است که دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی رشتههای پزشکی و مهندسی را دارند، ارائه کارنامه آزمون یوس برایشان اجباریست. همانند آزمون یوس برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای دولتی نیز باید در آزمون ALES شرکت کنید.
تسلط کافی به زبان انگلیسی: همانطور که گفته شد، بخشی از آموزش در دانشگاههای ترکیه، به زبان انگلیسی صورت میگیرد. بنابراین یادگیری این زبان از ضرورات اپلای است. داشتن مدارکی مشابه تافل و ارائه مدرک قبولی، میتواند کمک شایانی به متقاضی کند؛ اما در صورت فراهم نبودن شرایط، راه سومی هم وجود دارد.
راه سوم برای نشان دادن سطح زبان انگلیسی، شرکت در آزمونهای زبانی که توسط دانشگاهها ترکیه برگزار میشود است. شرکت در این آزمونها معمولاً به داوطلبانی که در مهاجرت خود عجله دارند توصیه میشود.
دیپلم زبان ترکی: دریافت دیپلم زبان ترکی از ضروریترین بخشهای مهاجرت است، داوطلبان میتوانند این مدرک را با شرکت در آزمون TOMER که به صورت هفتگی یا روزانه در برخی از دانشگاههای ترکیه برگزار میشود اخذ نمایند.
مدرک کارشناسی (لیسانس): برای پذیرفته شدن در هر یک از دانشگاههای ترکیه، متقاضی موظف به ارائه اصل و ترجمه مدرک لیسانس خود با نمره بالا در رشته مرتبط است. ضمناً بیشتر دانشگاهها خواستار ریز نمرات دوران کارشناسی فرد نیز هستند.
ممکن است برخی از دانشگاهها اصل مدرک، ترجمه و ریز نمرات دیپلم را هم تقاضا کنند.
انگیزه نامه (SOP): فرد متقاضی ملزم به پر کردن یک فرم و بیان انگیزه و هدف از مهاجرت تحصیلی است. بهتر است اگر چنین نامهای از شما درخواست میشود، برای نوشتن آن وقت زیادی بگذارید و از نامههای آمادهی اینترنتی استفاده کنید. چون این موضوع اگر تشخیص داده شود، احتمال پذیرش شما را بسیار پایین خواهد آورد.
نامه اثبات تمکن مالی: برای دانشجویان ایرانی معمولا این نامه نیاز نیست، اما در مواردی که دانشجو بدون بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه قصد مهاجرت تحصیلی دارد، ممکن است که دانشگاه از شما بخواهد در قالب یک نامه شرایط مالی خود را توضیح داده و اثبات کنید که میتوانید از پس مخارج تحصیل بربیایید.
رزومه: یکی از موارد لازم برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، ارائهی رزومهی تحصیلی است. بدیهیست که یک رزومهی قوی با ساختار مناسب، شانس پذیرفته شدن در دانشگاههای برتر ترکیه را بالا میبرد. داشتن هرگونه مقاله یا فعالیت علمی یا داوطلبانه کمک بزرگی به پذیرفته شدن دانشجو توسط دانشگاه منتخب او میکند. از مشاوران مهاجرت تحصیلی در این زمینه میتوانید کمک بگیرید تا با با عملکرد سالهای گذشتهی دانشگاه مد نظرتان بهتر آشنا بشوید.
گواهی سلامت پزشکی و نداشتن سوء پیشینه
گذرنامه با اعتبار ۶ ماهه
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
هزینه تحصیل در دانشگاههای ترکیه نسبت به دانشگاههای دیگر جهان بسیار پایینتر است و با توجه به کیفیت بالای آموزش، شهریهها مقرون بهصرفه محسوب میشوند.
هزینهی زندگی در ترکیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد
زندگی دانشجویی در ترکیه مشمول هزینههایی همچون مسکن، حمل و نقل، پوشاک، غذا و … است. در واقع ریز هزینههای زندگی در ترکیه کاملاً بستگی به سبک زندگی فرد دارد، اما به طور کلی میتوان با توجه به شهر منتخب دانشجو برای سکونت، اطلاعات زیر را ارائه داد:
شهر | میانگین هزینه ماهانه |
استانبول | ۱۰۰۰۰ لیر |
آنکارا | ۱۰۰۰۰ لیر |
ازمیر | ۸۵۰۰ لیر |
مسلماً زندگی دانشجویی در خوابگاهها گزینهی به صرفهتری نسبت به اجاره یا خرید مسکن محسوب میشود.
پرطرفدارترین رشتهها در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
در میان تمام رشتههایی که در دانشگاههای ترکیه تدریس میشوند، برخی از آنها به علت بازار کار وسیعتر و آینده شغلی بهتر، بیشتر مورد توجه متقاضیان قرار دارند. برخی از این رشتهها را در ادامه نام بردهایم:
محبوبترین رشتههای مهندسی
- مهندسی نرم افزار
- مهندسی صنایع
- مهندسی مکانیک
- مهندسی برق
محبوبترین رشتههای پزشکی
- پزشکی
- دندانپزشکی
- پرستاری
- داروسازی
محبوبترین رشتههای علوم انسانی، تجاری و حقوقی
- حقوق
- روانشناسی
- اقتصاد
- جامعه شناسی
امکان تحصیل رایگان و بورسیههای مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
در دههی اخیر، دولت ترکیه مبالغ کلانی را برای جذب دانشجوهای بین المللی و اختصاص دادن بورسیه به آنها در نظر گرفته است. توجه داشته باشید که علاوه بر دانشجویان ایرانی، دانشجویان از کشورهای هند، روسیه و … هم متقاضی تحصیلات رایگان در این کشور هستند. دانشجویان داوطلب میتوانند در صورت رعایت شرایط زیر، شانس خود را برای اخذ بورسیهی کارشناسی ارشد در ترکیه بالا ببرند.
معدل: اگر تمایل به بورسیه شدن در دانشگاههای ترکیه را دارید، معدل دورهی کارشناسی شما بایستگی حداقل ۱۵ باشد. مسلماً هرچه معدلتان بالاتر باشد، احتمال بورسشدن شما بیشتر خواهد بود.
مدرک زبان ترکی استانبولی: برای بورسشدن در دانشگاههای ترکیه در رشتههایی که به زبان ترکی ارائه میشوند، باید دوره زبان ترکی را گذرانده و مدرک آن را دریافت کرده باشید.
مدرک دیپلم: مدرک دیپلم و ریز نمرات ۱۲ سال تحصیلی شما در دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه، از اهمیت بالایی برخوردار است.
شرایط سنی: ترکیه برای بورسیه کردن دانشجویان بین المللی شرایط سنی خاصی را مشخص نکرده است؛ اما هرچه سن دانشجو پایینتر باشد، شانس او برای پذیرش بورسیه کارشناسی ارشد در ترکیه بالاتر خواهد رفت.
رزومه: داشتن رزومهی قوی آکادمیک برای بورسیهی کارشناسی ارشد در ترکیه ضروری نیست، اما این موضوع میتواند کمک شایانی به پذیرفته شدن شما بکند. بنابراین بهتر است هرگونه فعالیت علمی در دوران تحصیلتان، تقدیرنامههای دریافتی و مقالههایی که نوشتهاید را در قالب یک رزومهی حرفهای به دانشگاه ارائه دهید.
انواع بورسیه کارشناسی ارشد در ترکیه
بورسیهی فول فاند: این نوع بورسیه، ایدهآلترین بورسیه برای دانشجویان است. چرا که در آن تمامی هزینههای دانشجو از جمله هزینهی حمل و نقل، هزینهی درمان، اجارهخانه و … بر عهدهی دانشگاه است.
بورسیه درصدی: در این بورسیه، دانشگاه با توجه به رزومه، معدل و کارنامهی آزمون آلس یا gre، کمک هزینهی تحصیلی به دانشجو تخصیص داده و ۲۰ الی ۱۰۰ درصد هزینهی تحصیل دانشجو را به عهده میگیرد.
ویزای همراه برای متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه
هنگام مهاجرت، همراه داشتن خانواده موجب کاهش اضطراب و در نتیجه کاهش آثار مخرب روانی مثل افسردگی میشود. کشور ترکیه این امکان را فراهم کرده است که افرادی که به قصد تحصیل به این کشور سفر میکنند، بتوانند اعضای خانواده شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال را همراه با خود ببرند.
همسر دانشجو، به صورت عادی امکان اشتغال در کشور ترکیه را ندارد؛ مگر اینکه برای دریافت ویزای کاری جداگانه اقدام کند. نقطهی قوت ویزای همراه این است که فرزندان زیر ۱۸ سال فرد متقاضی به تحصیل، میتوانند بدون داشتن ویزای تحصیلی در کشور ترکیه مشغول به تحصیل شوند.
کلام آخر…
در تمام دنیا به ویژه کشورهای روبهرشدی مثل ترکیه موسسات به دنبال افراد مستعد هستند تا آنها را جذب دانشگاه و در نهایت کشور خود بکنند تا در جهان حرفهای نوینی برای گفتن داشته باشند. بدون نیروی کار مستعد، کشورها محکوم به نابودی هستند. این کشور دانشجو را تنها به دلیل هزینهای که از او اخذ میکنند در دانشگاههای خود پذیرش نمیکنند، بلکه به دنبال این هستند که با حضور شما، تیمهای تحقیقاتی خود را قوی کرده و در نهایت بودجههای کلانتری از منابع سرمایهای خود جذب کنند.
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه میتواند، آیندهی شغلی شما را روشنتر کند. پس اگر قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را دارید و نیاز به کمک فکری، مشاوره یا تسریع فرآیندهای مهاجرتی خود را دارید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید.
سوالات متداول
بهترین شهرها برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه کداماند؟
استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا، آنتالیا، دنیزلی، مرسین
امنترین شهرهای ترکیه برای تحصیل دانشجویان کداماند؟
آنکارا، ازمیر، آنتالیا، آلانیا