آزمون MYOS یکی از مهم‌ترین و معتبرترین آزمون‌های ورود به دانشگاه در ترکیه است که به عنوان آزمون داخلی دانشگاه‌های ترکیه نیز شناخته می‌شود. این آزمون سالانه توسط ÖSYM سازمان سنجش و انتخاب دانشگاهی ترکیه، برگزار می‌شود و داوطلبانی که قصد ورود به دانشگاه‌های ترکیه در مقاطع کارشناسی و کاردانی را دارند باید در این امتحان شرکت کنند. MYOS به عنوان یک مرحله مهم در مسیر تحصیلی دانشجویان بین‌المللی در این کشور، جهت انتخاب رشته تحصیلی و ورود به دانشگاه‌های ترکیه بسیار مهم است و سالانه به هزاران داوطلب فرصت می‌دهد تا در صورت قبولی در این آزمون به تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه بپردازند.

MYÖS چیست؟

 MYÖSآزمون پذیرش دانشجویان بین‌المللی است که افراد خارجی برای تحصیل در ترکیه باید در آن شرکت کنند. آزمون دانشجویان خارجی YÖS که از سال 2011 توسط دانشگاه‌ها سازماندهی شده است، از سال 2022 به طور متمرکز توسط مرکز انتخاب دانشجویان ÖSYM برگزار می‌شود و با تصمیم MYÖS برخی از اصول در پذیرش دانشجویان خارجی تغییر کرده است. این آزمون که مدت اعتبار آن دو سال از تاریخ آزمون است، برای دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی یا کارشناسی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، حقوق، تدریس، معماری و مهندسی در تمامی دانشگاه‌های دولتی را دارند.

چه کسانی می توانند در آزمون MYÖS  شرکت کنند

آزمون MYÖS ترکیه، برای داوطلبان بین‌المللی طراحی شده است که قصد ورود به دانشگاه‌های ترکیه در مقاطع کارشناسی و کاردانی را دارند.

هر داوطلبی که مدرک دیپلم را در اختیار دارد و تمامی مراحل آموزشی خود را در داخل یا خارج از ترکیه با موفقیت تمام کرده باشد، می‌تواند در این آزمون شرکت کند.

دانش‌آموزان خارجی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند

شهروندان  TRNC

دانش‌آموزان خارجی که از دبیرستان در ترکیه فارغ التحصیل شده‌اند و یا در مرحله تکمیل دبیرستان هستند و دانش‌آموزانی که دارای کارت آبی هستند می‌توانند در آزمون MYÖS شرکت کنند.

داوطلبانی که دارای شرایطی که توسط ریاست YÖK تعیین شده و در راهنمای آزمون توسط ÖSYM منتشر شده هستند.

کسانی که در اصل شهروند ترکیه بوده‌اند اما با اخذ مجوز از وزارت امور خارجی جهت انصراف از تابعیت ترکیه، تابعیت خود را از دست داده‌اند و کسانی که دارای کارت آبی هستند که در صورت درخواست به افرادی که تابعیت ترکیه را از دست داده‌اند، داده می‌شود.

شرایط و ضوابط آزمون MYÖS

در سیستم جدید MYÖS ، داوطلبان فقط با استفاده از نتایج آزمون MYÖS می‌توانند برای برنامه‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، حقوق، تدریس، مهندسی و معماری درخواست دهند. در این دپارتمان‌ها، داوطلبان باید نمره پایه مشخصی داشته باشند.

امتیازات پایه MYÖS توسط ÖSYM تعیین می‌شود.

دانش‌آموزان می‌توانند برای دپارتمان‌هایی غیر از موارد ذکر شده در بالا با نتایج آزمون و دیپلم معتبر بین‌المللی درخواست دهند. آن‌ها براساس نمرات دیپلم یا قبولی در آزمون بین‌المللی مانند Abitur  یا SAT پذیرفته خواهند شد.

مراکز آزمون MYÖS و کشورهایی که آزمون در آن‌ها برگزار خواهد شد، مطابق با تایید و تجربه شورای آموزش عالی تعیین می‌شود.

آزمون MYOS به چه زبان هایی برگزار می شود؟

آزمون MYÖS ترکیه در مجموع به 6 زبان ترکی، آلمانی، انگلیسی، فرانسوی، روسی و عربی برگزار می‌شود. بنابراین، داوطلبانی که تمایل به شرکت در آزمون MYÖS را دارند، باید دارای مهارت‌های کافی در زبان موردنظر که قصد شرکت در آزمون به آن زبان را دارند، باشند تا بتوانند با موفقیت در این آزمون شرکت کرده و فرصت ورود به دانشگاه‌های ترکیه را به دست آورند.

موضوعات و محتوای  آزمون MYÖS

محتوای آزمون  MYÖS، موضوعات و انواع سؤالات توسط هیئت آموزش عالی تعیین می‌شود. هدف از اجرای آزمون به گونه‌ای است که دستاوردها و توانایی‌های یادگیری پایه دانش‌آموزان را اندازه گیری کند. در این آزمون که 100 دقیقه زمان دارد از داوطلبان در مجموع 80 سوال پرسیده می‌شود که 40 سوال از آزمون توانایی حساب و 40 سوال از آزمون ریاضی پایه است.

 زمان برگزاری آزمونMYÖS   

آزمون پذیرش دانشجوی بین المللی ترکیه که توسط شورای آموزش عالی برای اطمینان از استانداردسازی پذیرش دانشجو از خارج از کشور آغاز شده است، سالانه در تاریخ تعیین شده توسط شورای آموزش عالی و در یک جلسه برگزار می‌شود.

آزمون  MYÖSدر 17 استان کشور و 23 کشور خارجی برگزار می‌شود. از جمله شهرهای برگزارکننده این آزمون در ترکیه می‌توان به آدانا، آنکارا، بورسا، ادرنه، غازیانتپ، هاتای، مرسین، استانبول، ازمیر، قیصری، قونیه، قهرمان‌ماراش، ماردین، ترابزون، شانلی‌اورفا، وان و کیلیس اشاره کرد. همچنین آزمون MYÖS در کشورهایی مانند سودان، اتیوپی، تونس، عربستان، الجزایر، قزاقستان، قرقیزستان، آلمان، آذربایجان، اندونزی، لبنان، پاکستان، ازبکستان، ایران، ترکمنستان، افغانستان، چاد، لیبی، نیجریه، نیجر، سنگال و اردن برگزار می‌شود.

داوطلبانی که حق شرکت در آزمون MYÖS را ندارند

کسانی که دارای ملیت ترکیه هستند و کل تحصیلات متوسطه (دبیرستان) خود را در ترکیه یا TRNC گذرانده اند.

کسانی که شهروند TRNC هستند، به استثنای کسانی که کل تحصیلات متوسطه (دبیرستان) خود را در دبیرستان‌های TRNC گذرانده‌اند و کسانی که با ثبت نام و دریافت تحصیلات در کالج‌ها و دبیرستان‌ها نتایج آزمون GCE AL را دارند.

اتباع ترکیه‌ای که در مدارس داخل سفارتخانه‌ها در ترکیه و دبیرستان‌های خارجی در ترکیه تحصیل کرده‌اند یا اتباع دوتابعیتی که اولین ملیت آن‌ها در بدو تولد ترک است.

کسانی که به دلیل تخلفات انضباطی از یک موسسه آموزش عالی در ترکیه اخراج شده‌اند و کسانی که در امتحانات شرکت کرده در سال‌های گذشته تقلب کرده‌اند.

مراحل ثبت نام آزمون MYÖS

درخواست برای آزمون از طریق اینترنت و به صورت آنلاین یا به صورت جداگانه از طریق مراکز درخواست، بسته به وضعیت درخواست داوطلب مانند ملیت و کشور، انجام خواهد شد. در حین شرکت در آزمون، داوطلبان باید مدرک ورود به آزمون را به همراه کارت شناسایی، عکس یا اصل گذرنامه خود به همراه داشته باشند. برای افرادی که دارای، کارت آبی و کارت شناسایی  TRNCهستند به همراه داشتن این مدارک ضروری است. شما باید بین تاریخ‌های ثبت نام مشخص شده در سند و با مدارک لازم، ثبت نام خود را تکمیل کنید.

سوالات متداول

امتحان Myos چیست؟

آزمون بین‌المللی یا انتخاب دانشجوی خارجی، آزمونی است که باید دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه را دارند شرکت کنند.

آزمون MYÖS برای چه کسانی است؟

YÖS  آزمونی است که فقط برای تحصیل در مقطع کارشناسی و کاردانی برگزار می‌شود.

نمره آزمون MYÖS برای قبولی چقدر باید باشد؟

داوطلبانی که نمره 40 یا بالاتر از آزمون YÖS را کسب کرده‌اند می‌توانند برای ثبت نام در دانشگاه‌های ترکیه درخواست دهند.

نتیجه گیری

آزمون MYÖS ترکیه، به عنوان یکی از آزمون‌های مهم و تعیین‌کننده برای ورود به دانشگاه‌های این کشور، نقش اساسی در مراحل تحصیلی داوطلبان خارجی دارد.

این آزمون به داوطلبان امکان می‌دهد تا مهارت‌های تحصیلی خود را در راستای تحقق اهداف تحصیلی خود ارزیابی کنند. با این رویکرد، MYÖS فرصتی ارزشمند برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده تا به عنوان دانشجویان دانشگاه‌های ترکیه به تحصیل در رشته‌های مختلف پرداخته و تجربه‌ تحصیلی متنوع و پویا را داشته باشند. اگر شما هم قصد ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی یا کارشناسی در دانشگاه‌های ترکیه را دارید، می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام در این آزمون با کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی مهاجردانش در ارتباط باشید تا در این زمینه به شما کمک کنند.

5/5 - (1 امتیاز)